El Trapezi manté el nivell però perd programadors



Una actuació de la companyia Mosorof tancarà aquest vespre a Reus la setzena edició de Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. A la roda de premsa de balanç, Jordi Gaspar, director artístic de la fira; Joaquim Sorio, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus; Jordi Agràs, director dels serveis territorials del Departament de Cultura, i Ferran Madico director general del Centre d Arts Escèniques de Reus han valorat els resultats de la fira de manera positiva i han subratllat que aquesta ha sigut una edició de canvi –va estar a punt de no celebrar-se–, degut al canvi de direcció després de quinze anys i en el canvi en la data de celebració i per la davallada dels recursos econòmics disponibles.
Tan el polítics com els representants del cantó artístic de la fira han posat l'accent en què s'han de consolidar els espectacles als carrers i a les places, els de sala, i el paper de la fira com a aparador comercial a nivell nacional i internacional. El nombre d'assistents, pels volts de 100.000, s'ha mantingut respecte el 2011 malgrat la retallada que ha patit la programació, però ha davallat el de programadors nacionals i internacionals, una vintena menys que l'any passat. Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, han viatjat a Reus cinc programadors internacionals, dos més que l'any passat, que han volgut conèixer l'actualitat del circ català i contactar amb companyies.
Entre aquest dijous i aquest diumenge s'han pogut veure a Reus 43 espectacles de 38 companyies nacionals i internacionals que han oferit fins a 24 tècniques de circ diferents. Trapezi segueix tenint un fort component internacional, tot i que la presència catalana ha sigut la més destacada d'aquesta edició. De les 38 companyies convidades, el 60% eren de l estat espanyol i el 40% restant estrangeres, de França, Bèlgica, Suècia, Alemanya, Holanda, Portugal, Itàlia, Xile, Argentina i Brasil. Entre les estatals, el 80% eren catalanes. Entre els muntatges més singulars que han passat per la fira hi ha 'Maiurta', de Los Galindos, un compendi d'ironia, música i humor que ret homenatge a les principals disciplines del món del circ.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario