La dansa clàssica deserta dels festivals d'estiu

Amb un pam de nas. Així ens hem quedat tots els amants de la dansa clàssica que, fregant-nos les mans, esperàvem com cada any la temporada d'estiu per fer el ple i omplir-nos els ulls de totes aquelles figures internacionals que amb prou feines es poden veure durant l'any a Catalunya. Doncs bé, aquest estiu, ja ens hi podem posar fulles. Vaja, l'únic que no falla amb la seva cita al Festival de Peralada és Ángel Corella, que oferirà amb el Barcelona Ballet l'espectacle que acaba d'estrenar al Nova York City Center, Pálpito. Però això és tot. I el Festival de Cap Roig, de Calella de Palafrugell, que cada agost ens regalava unes sessions de ballet preciosistes amb la visita anual (quan no estava lesionada) del prodigi Tamara Rojo (i un any de la mateixa Maia Plissétskaia!), no ha deixat cap forat per al clàssic.
La programació del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, que celebra el seu 50è aniversari, encara no s'ha desvelat, però podem respirar tranquils perquè vindran els Ballets de Roland Petit amb un programa variat i la presència, entre d'altres, del basc Igor Yebra. Per l'any vinent preparen atenció!– la trilogia dels ballets de Robert Gerhard.

Sort en tenim, també, que a l'altra banda dels Pirineus la dansa rep l'atenció que es mereix, i en la programació de Les Estivales de L'Archipel, de Perpinyà, han convidat ni més ni menys que els Ballets de Montecarlo amb el ballet Roméo et Juliette, de Jean-Christophe Maillot, que obrirà el festival el 13 de juliol. Justament Maillot havia de venir el juny al Gran Teatre del Liceu amb Faust, un dels espectacles que, ves per on, va caure per les retallades.

Font: Valèria Gaillard (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario