L'Espanya de Pío Baroja, a La Planeta



La sala La Planeta presenta aquest cap de setmana dues funcions (dissabte, a les 21 h, i diumenge, a les 18 h) de l'adaptació teatral de la novel·la El árbol de la ciencia, de Pío Baroja. El muntatge acosta els espectadors al rerefons de l'Espanya del final del segle XIX, el segle de l'explosió científica. Hi apareixen, passats pel sedàs del pessimisme existencial de l'autor, els grans temes intel·lectuals del moment: la ciència, la filosofia i algunes pinzellades religioses.
L'Andrés Hurtado d'aquesta producció del Teatre de Ponent parla des de la mort estant i, tal com va fer Baroja, analitza el Madrid de principi del segle XX, amb cruesa i morbositat científica, repassant tota la seva vida, fent aparèixer davant dels seus ulls els miratges del seu passat, superposant el record i transformant la realitat del moment.
‘Mgogoro', al Municipal
Per la seva banda, el Teatre Municipal ha programat també per avui (21 h) i demà (19 h) dues funcions de Mgogoro, estrenada en l'última Temporada Alta. Recordem que en la funció de diumenge hi actuarà l'actriu Teresa Sánchez en lloc de l'actriu habitual en la companyia, Cristina Cervià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario