La Mostra d'Igualada programa 48 espectacles, 18 dels quals són estrenes



Font: ACN via ara.cat
La 24a Fira de Teatre Infantil i Juvenil d'Igualada torna enguany a la capital de l'Anoia de l'11 al 14 d'abril amb 48 companyies que presentaran els seus espectacles, dels quals 18 són estrenes, i amb 90 representacions. Les funcions es podran veure en nou espais, quatre de tancats i cinc a l'aire lliure, a més del recorregut dels espectacles itinerants. El veterà pallasso Marcel Gros inaugurarà la Mostra amb 'Peripècia'.
"Malgrat el 15% de reducció del pressupost", que preveu que sigui de 265.311 euros, "hi ha el mateix nivell d'activitat", ha dit el gerent de La Mostra d'Igualada, Òscar Balcells, qui ha recalcat que aquest és un "model consolidat i un punt ineludible de tot el sector".
En total es van rebre 282 propostes de companyies i se n'han acceptat 48. Entre els espectacles que s'estrenaran a Igualada l'obra de teatre musical 'La princesa i el pèsol' de La Roda Produccions; el muntatge de clown 'Sense solta' del Teatre Mòbil presenta, 'En Jan Garrotades' de Txo Titelles i 'El vestit nou' de  Xip, Xap Companyia de Teatre.
Entre les companyies i espectacles també destaquen La Rous, de l'actriu i directora Rosa Díaz, que va ser Premio Nacional de las arts escèniques per a la infància i la joventut l'any 2011, que estrenarà 'La niña'. Díaz també dirigirà 'Do not disturb, no molestar' de Vaiven Circo.
Companyies emergents
Abans de la roda de premsa de presentació s'ha interpretat un fragment de l'espectacle 'El circ dels núvols' de la companyia emergent Teatre de Puntetes, que s'estrenarà a La Mostra d'Igualada. Es faran cinc espectacles més emergents que formen part del Sector Trampolí. AlambiQ Destil·leria Cultural estrenarà 'Si n'era un somni'; 'Born to trace' amb un muntatge que porta el mateix nom; el Cor Infantil d'Amics de la Unió presentarà 'V-E-U-S!'; Els Peus del Porc estrenaran la seva adaptació del conte 'A taula!' i Inspira Teatre presentarà 'El cel de la Jojó'.
Òscar Balcells ha destacat que la Mostra és "un model consolidat i un punt ineludible de tot el sector i tots els professionals pel fet d'anar a la Mostra a treballar". "És un mercat que té una utilitat i una voluntat de servei; una fira que és útil perquè el seu objectiu es que hi hagi espectacles de qualitat", assegura. Per això, Balcells ha remarcat el doble vessant de la Mostra: la compra venda d'espectacles i la plataforma de difusió de les arts escèniques.
La Mostra també organitzen diferents actes com ara una jornada tècnica amb el títol 'L'equipament teatral, més enllà de l'escenari', una sessió per reflexionar sobre com aprofitar i potenciar els equipaments existents. També es portarà a terme el 4t Mercat de Projectes d'Espectacles.
Pressupost
El pressupost previst per aquest any és de 265.311 euros, tot i que la Generalitat a través de l'ICEC, que aporta 144.240, està encara pendent d'aprovar els comptes. "Estem més o menys en un 15% menys que el passat any, però es manté l'oferta", ha indicat Balcells.
A la presentació també hi eren presents el director artístic de La Mostra, Òscar Rodríguez, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. El titular de Cultura ha indicat que només hi ha una manera de fer front a la crisi i les dificultats: l'aposta per la qualitat, la continuïtat i la convicció compartida. "Contra la crisi, cultura", ha assegurat Castells.
La Mostra d'Igualada està organitzada pel Departament de Cultura i l'Ajuntament d'Igualada i compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya - La Pedrera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario