El pla d'urgència per reactivar el consum teatral es presentarà després de Setmana Santa

Font: EFE via ara.cat

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat avui un pla d'urgència per promoure el consum teatral, que implicaria les diputacions i els ajuntaments i que presentarà després de Setmana Santa. En una entrevista concedida a la Xarxa, Mascarell ha expressat el desig que les diputacions s'impliquin en el pla que prepara per pal·liar la reducció de contractacions en teatres i auditoris de tot Catalunya.
Aquest pla, que Mascarell ja va anunciar durant la seva compareixença al Parlament a primers de març, té com a objectiu frenar el descens del consum cultural per culpa de l'increment de l'IVA. Precisament, l'elevat IVA cultural fixat pel govern de Mariano Rajoy és un dels exemples, ha dit, que il·lustra "el tractament de la cultura radicalment diferent" entre el seu departament i el ministeri de Cultura.
Mascarell també ha parlat en l'entrevista de la futura llei de mecenatge i acusa el govern d'Espanya d'entrar en contradicció quan diu que el sistema cultural públic no necessita molts diners i que el mecenatge compensarà aquesta falta d'inversió. "No pots dir que aquesta és la tesi i fer una de les dues coses i no fer l'altra. Una de les dues coses és posar pocs diners públics en la cultura i una altra és no oferir l'instrument perquè hi hagi diners privat en el sector", ha apuntat el conseller.

No hay comentarios:

Publicar un comentario