La Planeta fa 10 anys i torna a les mil i una nits

Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
La companyia gironina de teatre familiar La Planeta, vinculada a la sala del mateix nom, celebra el seu desè aniversari amb la recuperació, en una nova versió “revisada i actualitzada”, del que va ser el seu primer espectacle, Un conte de les mil i una nits, amb text i direcció de Pere Puig i els actors M. Àngels Buisac i Jordi Subirà com a protagonistes. Un conte de les mil i una nits es representarà demà a La Planeta, a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda. L'entrada costa 5 euros i l'obra està recomanada per a nens i nenes a partir de 4 anys.
“M'han explicat, majestat –va continuar Xahrazad–, que temps era temps hi havia un rei anomenat Xahraman que governava regions molt fèrtils i riques. Dominava grans extensions de terra, pobles i ciutats, i vivia en un palau fabulós a la Ciutat Blanca, a la vora del mar. Però el rei no era feliç, perquè...” Així comença aquesta història plena d'aventures, humor i sorpreses, inspirada en la tradició oral dels contes i llegendes del món que recullen llibres com el clàssic Les mil i una nits.
Mig pallassos, mig nens

Els protagonistes de l'espectacle, mig pallassos i mig nens, viatgen amb la màgia i la imaginació cap a l'imaginari fantàstic d'un conte oriental, però acabaran transitant també per camins inesperats, fins als nostres dies.
La sinopsi d'aquesta nova versió és la mateixa que la de l'espectacle de fa deu anys, quan la companyia La Planeta va decidir inaugurar la seva trajectòria en el teatre infantil i juvenil amb una reivindicació de la imaginació i de la paraula, a través de la riquesa del llenguatge, el vers, el refrany, l'acudit, etc.
La Planeta ha apostat durant aquests deu anys per “un teatre que no fos només engrescador i divertit, sinó que també ens fes ser més conscients, als nens, als pares i a nosaltres, del món en què vivim, del nostre entorn personal i social”. Per això els personatges de totes les seves obres “busquen alguna cosa, s'equivoquen, dialoguen, aprenen a pensar per ells mateixos, somien, canvien d'opinió o d'actitud davant les persones i dels esdeveniments”.
La cabreta sense por (2005), No ploris, Ximplet! (2008) i El nen que riu (2010) són les altres obres que la companyia ha portat als escenaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario