EL REI BORNI


DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: MARC CREHUET
INTÈRPRETS: XESC CABOT, MIKI ESPARBÉ, ALAIN HERNÁNDEZ, RUTH LLOPIS i BETSY TÚRNEZ
DURADA: 1h 30min
PRODUCCIÓ: FLYHARD PRODUCCIONS S.L.
SALA FLYHARD

Ningú em pot treure el somriure dels llavis només despertar el dia que toca FlyHard. Anar al teatre sempre és una sensació màgica, però si a més la sala és diu FlyHard la sensació de plaer s'eleva fins a l'infinit. Quaranta butaques en una sala minúscula on toc es a tocar i mai surts d'ella indiferent. D'ella han sortit els darrers èxits de la cartellera barcelonina i a ella s'enfronta qual ring de boxa un nou nom, Marc Crehuet.

Confesso que no el coneixia, que havia escoltat parla del Pop Ràpid, però poc més. Sabia de que anava El Rei Borni, però res més enllà de les quatre línies de la resum. Ho millor d'anar al teatre es deixar-te sorprendre. I un cop més al sortit de la SalaFlyHard estava sorpresa, agraïda i amb ganes de més teatre com aquest, per favor.

El Rei Borni és una comèdia negra que parla d'aquelles casualitats que et canvien la vida, no direm si per millor o per a pitjor. El que és ben cert que, malgrat que els fets damunt la taula són d'aquells que emprenyen al personal, la dramatúrgia del Marc Crehuet, brillantment tramada, per cert, convida en molts moments al riure. Un humor negre, molt al estil britànic, del que fa riure't i després sentir-te una miqueta culpable d'haver-te pogut riure d'això.

L'escenografia ens trasllada al menjador d'una casa. Una taula, quatre cadires i dos parets. Poc més es necessita per condensar les emocions que vindran amb l'ús de la paraula. Direcció acurada, que respecta temps, que sap gestionar entrades i sortides, silencis. I de nou, intèrprets, que sense tenir grans noms saben interpretar, interrogar i deixar al públic bocabadat i desitjant una rèplica més. De tots, repeteix experiència FlyHard, Alain Hernandez, aquesta vegada fent d'un garrulo que desperta tendresa.

La Sala FlyHard és sinònim d'èxit, de teatre de proximitat, de teatre contemporani i d'actualitat, d'un teatre que et manté enganxat de principi a fi, del que et deixa amb ganes de més, de voler coses noves, coses properes, amb històries que interessen. Marc Crehuet ha vingut per quedar-se i de moment està exhaurint localitats, el boca-orella funciona quan hi ha una gran qualitat darrera. Els que ja ho hem comprovat ho sabem, els que no correu cap a la FlyHard a comprovar-ho. Què llarga es fa l'espera fins al següent somriure!

No hay comentarios:

Publicar un comentario