TERRA OBLIDADA


DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: LLÀTZER GARCÍA
INTÈRPRETS: MARTA ARAN, MUGUET FRANC, JOSEP MOTA, GUILLEM MOTOS, MIMA RIERA
PRODUCCIÓ: FLYHARD PRODUCCIONS SL
SALAFlyhard

Primer drama de la SALAFlyhard, especialista, volgut o no, en comèdies. Però aviat descobrirem que en aquesta sala no importa el gènere del muntatge sinó l'ambient i la cura amb la que tracten tots els espectacles que allà es representen.

Terra Oblidada parla de les relacions familiar complicades. Un pare (Josep Mota), en cadira de rodes, es nega a parlar i aconsegueix que els seus fills que viuen a la ciutat, tornin al poble a visitar-lo perquè la seva filla gran que el cuida ja no sap que fer perquè torni a parlar. A partir d'aquí començarem a conèixer la història que s'amaga darrera la família.

A la família se li suma un nou personatge de la Mima, la xicota del fill que servirà com a mediadora entre pare i fills, i una mica de narradora dels sentiments que el públic comença a desenvolupar a favor o en contra de pare i dels fills. No arriba a hora i mitja el patiment de l'obra, però Llàtzer García aconsegueix mantenir la intensitat de principi a fi i al públic expectant fins la darrera escena.

La peça conté molta violència verbal, però cap de física. Tot es demostra amb gestos i amb paraules, encara que l'angoixa dels personatges es transmet a la platea que no sap amb qui posicionar-se. No és una obra de bons ni de dolents. Però a la sortida tothom tindrà una opinió de cadascú dels personatges. És el que passa quan una obra no només t'entreté sinó que et deixa pòsit. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario