LA REPUBLICA BANANERA


TEXT: JOAN YAGO
DIRECCIÓ: ISRAEL SOLÀ
INTÈRPRETS: MERCÈ BOHER, CINTA MORENO, ARNAU PUIG
PRODUCCIÓ: CIA. LA BARROCA
VERSUS TEATRE

La Barroca ha aconseguit que durant unes setmanes ens riguem de la democràcia. La cosa no està per riure massa, però amb l'excusa de construir un sistema politic ideal per les persones que viuen al món, aquesta jove companyia ha aconseguit conquistar al públic. Els seus elements: molt humor, un bon text farcit d'unes quantes cançons, molt ben tramades amb la història, i unes interpretacions excel·lents, conformen aquesta experiència teatral totalment recomanable.

La Republica Bananera té una bona història al darrera, han cuidat molt el guió, la composició de les cançons i han fet èmfasi en que les interpretacions sigui creïbles i acurades amb el to de comèdia que envaeïxen tota la peça. Malgrat que el tema podia donar per una tragèdia, La Barroca aconsegueix ficar-se al públic a la butxaca omplint la peça d'humor intel·ligent.

Genialment meravelloses les interpretacions dels tres actors, però menció especial per la Mercè Boher, que encara no ha trobat gaire espai en circuits més comercials, però que una vegada més demostra que la seva vis còmica no té límits. Una gairebé desconeguda Cinta Moreno, sorprèn amb una poderosíssima gestualitat facial.

La Republica Bananera és un d'aquests experiments que funcionen i que es mereix més difusió i més temps en cartellera, perquè el públic pugui apreciar com es pot fer un gran espectacle gairebé sense recursos. Tot una sorpresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario