Corrupció, xenofòbia... també són temes de teatre infantil

L'escriptor Paco Romeu va ser proclamat, divendres passat, guanyador del XII Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent amb una obra en què reivindica el teatre infantil com a eina canalitzadora de la capacitat crítica dels més menuts. Es tracta de L'extraordinària història dels fantasmes de Quim Quinquet on l'autor aborda frontalment i sense eufemismes temes poc habituals dins d'aquest gènere com ara la corrupció, la xenofòbia i evidents mancances del nostre sistema sociopolític.
Ho fa a partir d'un estranger que arriba a un país com el nostre buscant treball i prosperitat. L'acció se situa uns pocs anys enrere, “quan encara es lligaven els gossos amb llonganisses”. Des del primer moment, aquest personatge rep la desconfiança d'un poble que viu atemorit per un estrany fantasma que ningú sembla haver vist mai i d'uns governants que mantenen un sistema injust que els reporta uns suculents beneficis. Només Mima, una jove rebel i inconformista que pareix advertir la maquiavèl·lica farsa muntada pels més poderosos, és capaç de fer un esforç per apropar-se a l'estranger i entendre les seues circumstàncies.
L'obra, premiada amb 3.600 euros —el Premi Xaro Vidal és un dels certàmens més ben dotats econòmicament de tot l'Estat dins de la modalitat de teatre infantil— es publicarà l'any que ve en la col·lecció Micalet Teatre d'Edicions Bromera.
Font: www.elpuntavui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario