La dona com a tema a l'estiu de l'Arxipièlag



“La qualitat i la pluridisciplinaritat són la nostra obsessió” afirma el director del Teatre de l'Arxipèlag Domènec Reixach presentant el programa 2012 de les Estivales de l'Arxipèlag. Si la qualitat dels espectacles queda fora de dubte i posa la barra molt alta, sobta la barreja de disciplines proposades. “El fil conductor d'enguany és la dona”, explicava la directora adjunta Jackie Sujus-Collet per donar-hi coherència.
Costa de veure-hi, en aquesta programació, la voluntat de fer-ne “el gran festival de la cultura mediterrània” tal i com ha declarat a la roda de premsa el president de l'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània Jean-Paul Alduy. La responsable de cultura del Llenguadoc-Rosselló, Josianne Collerais, explica, per la seva banda, que troba sorprenent que “no hi hagi programat cap espectacle d'artistes de la regió” en un festival subvencionat per les institucions públiques. No s'hi troba, tampoc, cap proposta provinent de la Catalunya autònoma ni en català.
Programació eclèctica


Els espectacles es faran del 13 al 28 de juliol a l'antic cementiri de la catedral de Sant Joan de Perpinyà, que l'ajuntament anomena ara “Campo Santo”.
El primer espectacle, el divendres 13, serà el ballet Roméo et Juliette dels Ballets de Monte-Carlo que Domènec Reixach ja havia programat, fa temps, al Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona. El coreògraf Jean-Christophe Maillot signa, amb aquest muntatge, una de les seves obres més emblemàtiques.
El dilluns 16 s'ha programat Melody Gardot, considerada la “veu blanca del jazz”, una de les més grans intèrprets actuals.
El dilluns 19 hi haurà un segon espectacle de dansa, Synchronicity amb la companyia Carolyn Carlson que presenta una de les creacions més ambicioses de la seva carrera.
El dissabte 21 serà dedicat al món del circ amb Pfffffff de la companyia Akoreacro. Es tracta d'un conte acrobàtic amb música en directe.
El diumenge 22, òpera amb La cambiale di matrimonio de Gioacchino Rossini interpretada per l'Académie baroque européenne d'Ambronay.
El dimarts 24, varietat francesa amb un concert de Julien Clerc acompanyat d'una orquestra simfònica per commemorar trenta anys de carrera.
El dijous 26 The Australian Pink Floyd, un homenatge a la banda de Pink Floyd amb un show revival
Les Estivales de Perpinyà tancaran el dissabte 28 amb Utopía de María Pagés i el seu “flamenc d'ahir, d'avui i de demà”.
Font: Aleix Renyé (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario