La Fira de Titelles de Lleida retalla un 50% el pressupostLa directora de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, Julieta Agustí, ha assegurat que la 23a edició del certamen, que se celebrarà a Lleida del 4 al 6 de maig, serà una fira "d'emergència". El pressupost, ha explicat, s'ha reduït gairebé un 50% fins a quedar-se en 164.000 euros. Una de les conseqüències inevitables ha sigut la reducció del nombre de companyies, que ha passat de les 30 de l'edició anterior a les 18 d'enguany, de les quals 11 són catalanes, 4 de la resta de l'Estat i les 3 restants internacionals. Tot i això, Agustí ha volgut destacar la comprensió de les companyies, gràcies a les quals el nombre d'actuacions es redueix proporcionalment menys (de 85 el 2011 a 75 aquest 2012).
S'han acreditat uns 300 professionals, entre programadors, distribuïdors, companyies i expositors, i s'han programat un total de 75 espectacles repartits entre més d'una vintena d'espais oberts i equipaments de la ciutat.
Precisament enguany s'estrena un nou espai, la Seu Vella, que acollirà un espectacle, amb taller i visita al monument més emblemàtic de la ciutat. Aquest fet, segons l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ajudarà a la difusió d'aquest monument i respon a la voluntat que, en un futur, el conjunt del Turó sigui declarat Patrimoni de la Humanitat.
L'espectacle inaugural, 'El fantástico viaje de Jonás el espermatozoide', de la companyia andalusa El espejo Negro, donarà el tret de sortida a aquests tres dies del millor teatre de titelles, amb una programació variada i de gran qualitat artística. La fira acollirà estrenes mundials com l'espectacle 'Transforma't de cap a peus', de la companyia catalana Sienta la Cabeza. L'espectacle 'Poli Dégaine', de la companyia francesa La Pendue, es realitzarà per primer cop a Catalunya. La companyia Non nova, també provinent de França, estrenarà a l'Estat l'espectacle 'L'après-midi d'un foehn Version 1'.
Els millors treballs dels creadors i de les companyies de teatre de titelles o teatre visual seran premiats amb els Premis Drac d'Or, uns guardons iniciats el 1998 i ampliats posteriorment. Totes les companyies inscrites a la Fira de Teatre de Titelles opten als premis en totes les seves modalitats.
Font: ACN via www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario