Vida d'una diva, a Olot

La pallassa Alba Sarraute (Mirant a Yukali) presenta avui (21 h), al Teatre Principal d'Olot, en el marc del cicle L'Altra Programació (LAP) l'obra Soy la otra, la Diva, un espectacle amb un format de cabaret que barreja la música i el clown, que segueix l'estètica dels seus muntatges anteriors, cercant un component poètic ben particular.
L'espectacle és una mena de concert que barreja els textos poètics amb jazz, blues, el circ i la màgia, a més de l'humor, en què s'explica la història d'una diva, una artista de gran talent que s'ha format en els locals nocturns del seu pare, un saxofonista. Als tres anys, la guerra deixa òrfena de mare a la protagonista i aquesta segueix el pare a Casablanca, on ell actua en locals musicals diversos. Un dia puja a l'escenari plorant i buscant son pare, seguint per casualitat el ritme que marquen els músics.
El públic embogeix i li llança bitllets, de manera que el pare l'obliga a tornar-ho a fer, però mai més ho aconseguirà. Com a molt, cantarà mentre ell l'acompanya al piano i, així, la nena creix en un ambient gens sa, de prostíbul. El pare mira que sigui una artista amb classe, femenina, però ella, malgrat que ho intenta, no compleix les expectatives paternes, té més talent per a la pallassada, l'humor.
El pare mor i la Diva mira de ser-ho, de triomfar. Viu l'amor, el desamor, la pèrdua de l'esperança, la drogodependència, l'intent de suïcidi, una trajectòria vital intensa a la recerca de l'estimació i l'admiració alienes, mai de la pròpia, de manera que el resultat de tot plegat és la construcció d'una gran mentida.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario