ESPIADIMONIS


TEXT i DIRECCIÓ: IBAN BELTRAN
INTÈRPRETS: ELENA FORTUNY, ALBA PUJOL, MUNTSA ALCAÑIZ i JOAN ANGUERA
PRODUCCIÓ: TEATRE LLIURE, CAER i LA TROCA PRODUCCIONS ARTÍSTIQUES
TEATRE LLIURE (GRÀCIA)

"Zapatero a tus zapatos" és la sensació que tens al sortir de veure això. Només va estar uns dies amb cartellera però no li calien més. Amb la bona fornada de dramaturgs que hi ha actualment al país, no entenc com s'ha arribat a representar un text escrit per un metge, que potser si que li interessa un tema, que per la resta de la humanitat ens resulta avorrit i sense substància.

Però l'errada no es queda només en que el text no té l'entitat, no és un text científic o filosòfic com es podia pensar en un primer moment, sinó que es parla de relacions, de la dependència que estableixen alguns humans d'altres i com aquesta pot acabar per destruir qualsevol tipus de relació personal afectiva, amorosa o no.

El text ple de tòpics de les relacions humanes no aporta res de nou, li manca alguna cosa que enganxi al públic i li faci jugar, li faci voler saber el perquè els personatges actuen com actuen o què passarà a l'escena següent. Les interpretacions gens creïbles de principi a fi. Tots quatre passen de puntetes per l'obra, però és que la dramatúrgia tampoc ajuda gaire.

Posada en escena clàssica, sense gaires pretensions, com la resta del muntatge i que ni suma ni resta, simplement avorriria fins i tot als espiadimonis. Esperem que l'Iban Beltran sigui millor metge que dramaturg, pel nostre bé i el dels seus pacients. Haurà espiadimoni que em faci oblidar-ho el més ràpid possible? 

No hay comentarios:

Publicar un comentario