CELOBERT


TEXT: DAVID HARE
TRADUCCIÓ: JOAN SELLENT
DIRECCIÓ: JOSEP MARIA POU
INTÈRPRETS: JOSEP MARIA POU, ROSER CAMÍ, JAUME MADAULA
PRODUCCIÓ: FOCUS
TEATRE GOYA

No hi havia millor moment per recuperar aquesta obra. Un text brillantíssim del dramaturg britànic David Hare sobre el capitalisme i la diferencia de pensament entre els que creuen en els ideals capitalistes del que busquen una justícia social. Aquest tira i arronsa entre el Tom, Josep Maria Pou i la Kyra, Roser Camí, és la part més entretinguda i intel·ligent de l'obra.

Josep Maria Pou torna a ficar-se dins del personatge del Tom, un ric empresari capitalista, que després de la mort de la seva dona, es torna a interessar per la seva antiga amant, Kyra, una professora d'escola compromesa socialment. El loft de la Kyra a les afores de la ciutat, molt més acomodat i menys semblant al que ens descriu Hare, són l'escenari d'aquesta trobada.

Com ens té acostumats el Josep Maria Pou brinda una gran actuació, una classe magistral d'interpretació. La Roser Camí sembla que el personatge li ve com anell al dit, ja que és el millor personatge que l'hem vista interpretar. Els acompanya un jove, el Jaume Madaula, que malgrat que ja té experiència en les tables se li nota encara cert nerviosisme escènic.

Celobert és un muntatge imprescindible pels amants del bon teatre de text amb sòlides interpretacions on el teatre no guanya al discurs sinó que un i l'altre es complementen. Sempre es d'agrair que es recuperen textos com aquest, de teatre contemporani i més actual que mai. Tota una lliçó teatral. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario