Dench, Law i Radcliffe formen una companyia de teatre



El director Michael Grandage, anterior director artístic de la Donmar Warehouse –un dels centres de producció teatral més prestigiosos de Londres en els últims 20 anys, sota la batuta de Sam Mendes, després Grandage i ara Josie Rourke–, s'ha embarcat en un nou projecte: la fundació d'una nova companyia d'actors que actuarà al West End i amb qui ja té lligada una temporada de 15 mesos i 5 obres.
El director d'Evita, actualment en cartell, comptarà a partir del desembre que ve amb un repartiment esfereïdor: Daniel Radcliffe, Judi Dench, Jude Law, Simon Russell Beale, Sheridan Smith (actriu de sitcoms i premiada per musicals com Legally Blonde), David Walliams (Little Britain) i Ben Whishaw (protagonista del film El perfum: Història d'un assassí).
Les cinc obres que dirigirà Grandage són Privates on parade de Peter Nichols que ja s'havia pogut veure a la Donmar en l'època de Sam Mendes. La segona obra serà Peter and Alice de John Logan, de qui Grandage ja havia dirigit Red, que va reportar-li premis i el trasllat de l'obra a Broadway. La tercera serà The Cripple of Inishmaan (El coix d'Inishmaan) de Martin McDonagh, una reposició que no es veia des que es va fer el 1996 al National i que comptarà amb Daniel Radcliffe de protagonista. Somni d'una nit d'estiu i Enric V de Shakespeare amb Jude Law faran allargar la temporada fins el febrer del 2014.
La Companyia Michael Grandage combinarà un programa que inclou nova dramatúrgia i repertori clàssic i contemporani. Posaran a la venda 200 tiquets per cada actuació a 10 lliures, en total hi haurà 100.000 entrades a aquest preu reduït al llarg de la temporada. També han previst un programa escolar. "Volem apel·lar als nous 'teatrers' i ajudar a construir audiències pel futur", diu Grandage. "Aquesta temporada al West End uneix escriptors, actors i altres artistes en una aventura única de 15 mesos dedicats a presentar obres de gran qualitat a preus assequibles". El productor serà James Bierman (antic director executiu de la Donmar) i no compten amb cap subvenció pública.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario