Dol al món dels titelles

La directora del Centre de Titelles de Lleida, Julieta Agustí Farreny, de 59 anys, va morir ahir al migdia en un accident de trànsit a la carretera C-12, al terme de Llardecans (Segrià).
Julieta Agustí i Joan Andreu Vallvé, el seu marit i també creador i director artístic, es van traslladar a viure a Lleida l'any 1986 i van crear el Centre de Titelles, l'única entitat catalana dedicada únicament a la promoció i producció d'aquesta art escènica. Junts també van crear l'any 1990 la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, que aquest mes de maig va celebrar la seva 23a edició amb un èxit total de participació, malgrat les retallades en els ajuts públics.
Agustí era una gestora cultural molt estimada, ja que participava en molts festivals i fires d'arreu del món i la seva energia i emprenedoria la situava sempre al capdavant de nous projectes dins d'aquest àmbit dels titelles.
Pel que fa al sinistre, els Mossos n'investiguen les causes. Es va registrar a dos quarts de dues del migdia a Llardecans, quan el tot terreny que conduïa la víctima va xocar frontalment contra un camió.

Dinou obres i nous projectes


Julieta Agustí i Joan Andreu Vallvé van crear i dirigir fins a 19 obres de teatre de titelles de petit, mitjà i gran format. En els darrers anys havien encetat una nova etapa de coproduccions amb el Teatre Nacional de Catalunya i el Liceu, uns acords que els van permetre donar a conèixer el seu projecte arreu del país.
Els nous reptes del Centre passaven ara per consolidar una fira que ha viscut fortes retallades pressupostàries, així com algunes activitats paral·leles de gran èxit, com ara els projectes pedagògics i la difusió de llibres sobre arts escèniques, sobretot de textos per ser representats amb titelles. Igualment, Agustí treballava per desbloquejar amb l'Ajuntament de Lleida la rehabilitació de l'antic convent de Santa Teresa, actual seu del Centre de Titelles, per convertir-lo en un espai de creació, producció i museïtzació del sector.
Font: Joan Tort (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario