Creure en la màgia

La primera edició de la Fira de Màgia al Carrer de Torroella de Montgrí, la Fimag, tindrà lloc demà i demà passat en tretze escenaris diferents de la vila empordanesa, que sobretot dissabte quedarà literalment envaïda per la màgia. La fira, impulsada per Juli Carbó (direcció i coordinació), Carlos Matés (producció) i David el Mag (direcció artística), neix en uns moments difícils, però amb la voluntat d'anar creixent de mica en mica, i potser l'any vinent ampliarà també la programació al diumenge.
La Fimag no va poder aconseguir els 3.500 euros que va sol·licitar a petits mecenes a través del web de crowdfunding Verkami –es van quedar en 2.700 euros i no van assolir l'objectiu marcat–, però en canvi la nova fira ha obtingut un suport entusiasta del teixit econòmic i social torroellenc: “Tenim cap a 175 patrocinadors locals, des de petits comerços fins a grans empreses. Estem molt contents perquè molta gent de Torroella s'ha bolcat en la Fimag i l'Ajuntament també ha cregut molt en el projecte”, afirma David el Mag, un mataroní que resideix des de fa 6 anys a Torroella: el mateix temps que fa que es dedica professionalment a la màgia. Finalment, la Fimag neix amb un pressupost d'uns 55.000 euros, i sobretot amb la voluntat d'arribar a públics amplis i variats.
De fet, la Fimag va tenir com a etapa pròleg la inauguració, divendres passat, de l'exposició dedicada a l'il·lusionista empordanès Xevi, que es pot visitar fins al dia 11 de juny a la capella de Sant Antoni, a la plaça de la Vila, però la fira s'obrirà oficialment demà divendres amb un sopar màgic a l'hotel i restaurant Palau Lo Mirador, amb els singulars personatges de la Cia. Zootroupe i un homenatge a Xevi com a reconeixement “al nostre il·lusionista més internacional i més premiat, encara que no sempre l'hi reconeguin a la seva terra”, afirma David el Mag.
Dissabte a les 10 del matí s'obrirà un mercat d'articles de màgia a la plaça Quintana i Combis, i durant tot el dia hi haurà també tallers d'iniciació a la màgia i de manualitats en diferents punts de Torroella, i també actuacions de gairebé totes les modalitats màgiques: màgia familiar, còmica, de saló, de prop, manipulació, etc.
Pràcticament tots els espectacles són gratuïts, excepte les dues sessions de l'espectacle de màgia teatralitzada La asombrosa historia de Mr. Snow, premiat a la Mostra d'Igualada, que es representarà a l'Auditori Espai Ter (18.30 h i 22 h; 15 i 18 euros).
A la tarda tindrà lloc al pati del Museu de la Mediterrània una gala de mags joves, amb cinc mags que no passen de 18 anys. El guanyador de la gala actuarà l'any vinent a la Fimag, ja contractat.
Font: Xavier Castillón (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario