La Mediterrània invita Lacuesta



El director de cinema Isaki Lacuesta prepara quatre accions per la Fira Mediterrània de novembre. És l'artista convidat i no se n'estranya, perquè, segons diu, “el cine sempre és un pedaç d'altres arts”. De fet, tant Lacuesta com el nou director artístic de la fira Mediterrània, David Ibáñez, entenen aquesta quinzena edició com la necessitat en la pluridisciplinarietat de la cultura tradicional amb nous formats i llenguatges per fer possible el traspàs intergeneracional. La Mediterrània es farà del 8 a l'11 de novembre a Manresa i es consolida com la iniciativa “que primer no entenia ningú i en què era inconcebible pretendre cobrar entrada, i que l'any passat va batre els rècords d'assistència a espectacles de sala de pagament”, com recordava ahir Lluís Puig, president del comitè executiu de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa.
Dels quatre treballs previstos per Lacuesta, dos són videoinstal·lacions que ja s'han estrenat en fires (com a la de Frankfurt) però que encara no s'han mostrat a Catalunya. El cineasta també treballa amb una peça de dansa contemporània, que no ha volgut avançar perquè s'estrenarà al setembre al Mercat de les Flors, i l'espectacle de clausura: alumnes d'una escola de Manresa faran uns dibuixos que després es projectaran: “El públic es converteix en artista!”, exclama Ibáñez.
Ahir Lacuesta també va avançar el projecte d'una pel·lícula d'humor negre, Murieron por encima de sus posibilidades, en què es farà escarni d'un banquer que uns nous aturats voldran utilitzar de cap de turc. La Mediterrània s'obrirà amb el ballarí Andrés Marín, també hi actuarà la cantant israeliana Noa, i la Cobla Sant Jordi i El Niño Josele confluiran en el jazz de Paolo Fresu, en un treball que culminarà en un disc.
Font: Jordi Bordes (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario