Deltebre Dansa es reforça com a escola de ballarins

El festival internacional Deltebre Dansa tornarà a posar la població en el mapa mundial de les arts escèniques durant dues setmanes, en les quals 150 ballarins de 35 països d'arreu del món participaran en els tallers i classes que organitza el coreògraf i ballarí tortosí Roberto Olivan. Malgrat l'actual escenari de crisi, l'organització ha incrementat el seu pressupost i l'Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre), la seva aportació per convertir el certamen en un focus de dinamització cultural i econòmica del territori. Del 2 al 14 de juliol, el festival ofereix un programa amb 30 tallers exclusius amb professors internacionals i 24 espectacles gratuïts de dansa, teatre, circ i música. A més, obren les portes dels tallers d'iniciació de la dansa als autòctons.


Uns 500 aspirants d'arreu del món s'han quedat enguany en llista d'espera després que les 150 places ofertes a internet s'esgotessin en només cinc hores. Deltebre Dansa manté la seva aposta i ha incrementat fins a 150.000 euros el seu pressupost, procedent principalment de les aportacions dels alumnes participants, que paguen enguany 700 euros per l'estada –100 euros més que l'any passat–. El consistori ha incrementant dels 6.000 als 7.000 euros la seva aportació.
Espectacles oberts
Segons Olivan, aquest encariment permetrà a l'organització oferir més cursos gratuïts i programar un total de 24 espectacles oberts durant les dues setmanes que s'allargarà el certamen. Entre les propostes que s'hi presentaran, ha destacat la presència de companyies com Israel Galvan, "el Paco de Lucía de la dansa contemporània" que afegeix "al punt de flamenc un caràcter contemporani que el fa únic". La companyia Slovaks, David Zambrano, el circ Un Loup per l'Homme o els islandesos Lazyblood són els altres convidats.
Paral·lelament, Olivan ha explicat que l'estada es clourà el dia 14 amb una mostra final de treballs de creació en forma d'un curtmetratge protagonitzat per gent de Deltebre i que dirigirà Roberto Magro. Els habitants de la població i del territori en general podran participar també de forma gratuïta als cursos de dansa contemporània que s'organitzaran als matins, els cursos de circ de la tarda a l'Espai Enclave, la Dansa en Família o l'anomenat Senior Theatre, que vol posar de relleu les potencialitats i l'experiència de la gent gran.
Font: ACN via www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario