Directors i músics s'aparellen al cicle '4 acords' del Romea



"Tenia ganes de fer música al Romea, les seves parets ho demanaven". Dit i fet. El desig de Julio Manrique, director artístic del teatre barceloní, veu la llum amb el cicle 4 acords , una proposta que emparellarà un director teatral amb un músic de l'escena catalana en quatre espectales diferents: David Selvas i Mürfila, Carol López i Pastora, Ramón Simó i Bruno Oro i Julio Manrique i Sílvia Pérez Cruz. Seran nou bolos entre demà i el 22 de juny. "Se'm van acudir parelles de ball que es coneixen i s'estimen. Quatre complicitats prèviament creuades, més enllà del que és estrictament professional, sempre aporten alguna cosa al teatre", explica Manrique. No ha estat fàcil programar un cicle tan ambiciós a aquestes altures de la temporada teatral, però la il·lusió, tant dels músics com dels "teatrers", com s'hi refereix Manrique, ho ha fet possible.
Mürfila + David Selvas
El primer dels quatre acords del cicle -dies 13 i 14 de juny- és un dels més agosarats. Per començar, es projectarà una pel·lícula que David Selvas i la cantant Mar Orfila han gravat en només tres dies i que està ambientada als carrers bruts de Nova Jersey, amb banda sonora de Mürfila. Després, al concert, que ningú s'esperi els temes habituals de la cantant: Mürfila cantarà cançons de Nina Simone, Madonna i PJ Harvey.
Sílvia Pérez Cruz + Julio Manrique
Fins i tot les veus més emotives i captivadores busquen un complement escènic que les ajudi a expressar-se. És el cas de Sílvia Pérez Cruz, que va acceptar de bon grat la proposta del seu amic Julio Manrique: "Volia poder cantar mentre tocava algú, que m'ajudessin a expressar-me. El Julio va veure que el que jo necessitava era una ballarina, i així vam incorporar Nathalie Labiano". Pérez Cruz tampoc serà la de sempre en les seves actuacions dels dies 20, 21 i 22 de juny -les últimes del cicle-, sinó que cantarà cançons que l'han marcat durant la seva vida, com ara temes de Björk o de la banda sonora de Muholland Drive . Manrique ha buscat una excusa per barrejar el públic fidel al teatre amb els seguidors de la música en directe.
Pastora + Carol López
Dolo Beltran i els germans Riba se sotmetran els dies 15, 16 i 17 als desitjos escènics de la directora Carol López. "Serà un escenari amb aparença de cabaret, amb un principi teatralitzat en què el concert anirà guanyant pes". El públic no viurà el repertori habitual de Pastora, sinó cançons de les primeres maquetes, primícies del nou disc en català i fins i tot el material en què treballa Pauet Riba per al primer disc instrumental en solitari.
Bruno Oro + Ramon Simó
La parella, forjada en el muntatge Tempus fugit , aprofitarà les capacitats musicals i interpretatives d'Oro per crear un autèntic xou d'una sola nit, dimarts 19, en què la resta de músics hi estaran molt involucrats. "Posem sal a l'espectacle. Els músics juguen i estan constantment amb mi. Jo marejo el públic baixant a platea i fent-los pujar a l'escenari". Tot a ritme d'un treball eclèctic que barreja reggae , disco i temes més íntims.
Font: Pau Dachs (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario