Un espectacle musical aborda l'escàndol del 'cas Millet'


Fèlix Millet i Tusell va caure en desgràcia el dia que els Mossos d'Esquadra van entrar al Palau de la Música el juliol del 2009. Va deixar de ser un prohom de la cultura catalana i va passar a ser un empestat al descobrir-se com s'havia enriquit gràcies al Palau. La seva història és objecte del musical Millet. Versió original subtitulada en català que prepara la productora La mama. Una jove companyia encapçalada per Jordi Pérez Solé i Helena Moliné s'encarregarà de portar a escena una obra  en què el mateix president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Català parla de l'espoli de 35 milions d'euros comès. Marc Pujol s'encarregarà d'encarnar Millet en aquest espectacle de petit format en que l'acusat explicarà la seva versió de la història acompanyat per un piano i diversos sintetitzadors.
"No fem cap judici popular però sí escarni públic", diu Jordi Pérez Solé, director de l'obra. El muntatge ja ha trobat més de la meitat del finançament que permetrà que s'estreni a l'Almeria Teatre el 27 d'abril. Ha estat possible gràcies a Verkami, una web dedicada al crowfunding. "Estem molt satisfets amb el resultat. Hi ha molta gent amb ganes de veure l'obra que fa aportacions amb els seus diners", afegeix. En dos dies ja han aconseguit més de 1.500 euros dels 3.000 que necessiten per aixecar l'obra.
L'acció comença amb Millet tancat en un lloc indefinit. Una veu en off li explica que si no canta, és a dir, si no comença a explicar certs episodis de la seva vida no podrà recuperar la llibertat. A partir d'aquí, començarà a recordar i explicar tota una sèrie de coses que avui són vox populi, amb molta ironia i conya. "En escena només es veurà Millet en carn i ossos, la resta de personatges apareixeran projectats en una pantalla o a través d'objectes", assenyala Pérez Solé.  
"L'obra reflecteix l'absurditat que envolta aquest cas, exposa com va ser possible que un home i un sistema permetessin una estafa tan gran i fa sortir a la llum altres coses escandaloses com que Millettenia contractada una empresa perquè li gravés les pel·lícules porno dels divendres, que enviés una filla a donar a llum als EUA a càrrec del Palau, que s'aprofités del consogre amb el casament de la seva filla al Palau", destaca. També es fixa en un altre petit espoli, el primer de tots: "Millet es va moblar el despatx al Palau amb mobles que ja tenia i va fer que els hi paguessin" (més informació a Twitter --@felixbitllet--).
Tot està basat en dades contrastades i en especial sobre dos llibres sobre la figura d'un altre prohom de la cultura catalana: Les barbaritats de Fèlix Millet, de Saül Gordillo, Fèlix Millet, el gran impostor, de Jordi Panyella   
El muntatge compta amb un guió de Xavier Morató, humorista de la revista satírica El Jueves. "De material no ens en falta. La figura de Millet dóna per a molt", destaca el director impressionat per la capacitat de seducció de Millet, que "tenia amics a tots els partits i a totes les administracions."
Font: Marta Cervera (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario