F3DRA (PLEASURE & PAIN)


TEXT: MARILIA SAMPER
DIRECCIÓ: PEP PLA
INTÈRPRETS: MERCÈ ANGLÈS, ANNA GÜELL, JAUME MADAULA i MONTSE MORILLO
PRODUCCIÓ: Q-ARS TEATRE i CENTRE D'ARTS ESCÈNIQUES DE TERRASSA (CAET)
SALA BECKETT

Q-Ars Teatre volia revisar el mite de Fedra i se'n va anar a buscar a Marilia Samper que només amb tres requisits ha construït un text molt punyent que et deixa sense respiració des del primer minut. Hi ha dos Fedras actualitzades: Freddy (Mercè Anglès), una dona casada i maltractada pel seu marit al que ama però no de la mateixa manera que al seu cunyat amb el que treballa en una taverna. Vera (Anna Güell), una actriu que ha viscut l'èxit però que ara viu d'aquells moments i de l'amor per una professió que no la retorna tot el que ella dóna. 

El triangle femení el completa Sarah Kane (Montse Morillo), l'autora anglesa que després de tota la polèmica que van suscitar les seves obres, es va suicidar quan tenia només 28 anys. Per últim, Jaume Madaula representa els tres papers masculins: Billy, el cunyat de Freddy; l'infermer que tracta a Sarah quan es internada per intent de suïcidi; i un jove actor que increpa el mal comportament de Vera.

Anna Güell i Mercè Anglès és una parella que funciona damunt de l'escenari, malgrat que en aquesta ocasió no comparteixen escenes. Montse Morillo, a la que fins ara només coneixíem per la tele, demostra que pot ficar-se en papers extrems, això sí ha de vigilar alguns tics per diferenciar personatges. Jaume Madaula resulta tot un showman, que al mateix temps canta, balla i/o interpreta. Tot un diamant encara per tallar.

Montse Amenós signa una escenografia d'autodestrucció física. Tres espais, tots tres construïts sobre llits de manicomi: la taverna, el psiquiàtric i el camerino on es passa el temps Vera, lamentant-se de la seva vida. La il·luminació de Sylvia Kuchinow i l'espai sonor i la composició musical de Bárbara Granados encara dóna a l'espai un toc més aterridor tota l'estona.

Marilia Samper dibuixa unes Fedras colpidores, punyents, esfereïdores, sorprenents, però sobretot molt realistes. Un muntatge que arriba, et toca i no et deixa indiferent. Marilia Samper farà doblet aquesta temporada al maig a la Tallers del TNC dintre del T6. Sense dubte una autora per seguir la pista a partir d'ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario