La sala Atrium s'apunta al musical

Després d'uns esperançadors inicis, la sala Atrium -un petit local de 57 butaques a l'Eixample barceloní- busca el seu lloc a la cartellera. Inaugurada el gener passat, va presentar ahir la temporada 2011-2012 amb la satisfacció d'haver aconseguit llançar el ganxo a un «públic fidel, bàsicament especialitzat o del barri», segons va explicar ahir el director i actor Raimon Molins, i les dues actrius que completen la companyia, Mireia Trias i Patrícia Mendoza. «La crisi ens ha portat a crear un festival de la germandat que serà bo per a tothom», va subratllar Molins -ajudant de direcció de Julio Manrique a Llum de guàrdia i de Daniel Veronese a Qui te por de Virginia Woolf?- en al·lusió a les aliances entre teatres i companyies que s'imposen aquests dies de butxaques minvants.


Si bé van alçar el teló amb tres produccions pròpies de tessitura tràgica, en aquest nou curs s'han obert a la participació d'altres col·lectius i a la comèdia. Carmela Lili Amanda, un musical dirigit per Marc Chornet amb dramatúrgia de Magda Puyo, obrirà la temporada del 5 d'octubre al 6 de novembre amb una mirada alegre a tres generacions de dones que van viure la guerra civil, la segona guerra mundial i la postguerra. Isabel Soriano, Noèlia Pérez i Neus Pàmies canten a cappella per evocar «els somriures d'aquelles dones que van construir la pau mentre els homes feien la guerra».
Quartet, el text de Heiner Müller basat en Les amistats perilloses, pujarà a escena del 8 de desembre al 8 de gener sota la direcció de Jordi Prat i amb Raimon Molins i Marta Domingo a l'elenc. Al febrer s'estrenarà una versió lliure de Les tres germanes de Txékhov concebuda ex professo per a la companyia Atrium pel reconegut José Sanchis Sinisterra. I ja a l'abril, Moisès Maicas dirigirà Mar Ulldemolins a 20 de novembre, una obra de Lars Norén que incideix en els perquès de la matança perpetrada pel jove Sebastian Bosse en un col·legi alemany el 2006.
Amb la intenció d'obrir les portes a «propostes sense espai al circuit convencional», la sala acollirà al maig i al juny un cicle de nous creadors amb obres de l'argentina Romina Paula, Carla Torres i Ivan Morales. A més, en la línia d'altres teatres, presentarà a partir del 15 d'octubre un programa infantil a càrrec de Marduix i els seus titelles.
Font: Imma Fernández (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario