El Cirque du Soleil s'instal·la a Hollywood

El Cirque du Soleil ha presentat aquesta matinada el seu nou espectacle a Hollywood, sota les ordres del director i coreògraf francès Philippe Decouflé.Iris és l'homenatge al burlesc i al setè art que farà estada durant deu anys al Teatre Kodak de Los Angeles.
Iris narra els amors de Buster i Scarlett, però més que una història està concebuda com una successió d'escenes poètiques que reten homenatge al naixement del cinema i barreja elements del circ i de music hall.
"És més un homenatge al cinema clàssic que a les pel·lícules amb efectes especials d'avui. Estic una mica passat de moda", reconeixia Decouflé, que ha comptat amb el compositor de Tim Burton, Danny Elfman, per a l'espectacle.
"Adoro el cinema, vaig créixer amb Els nens del paradís –explicava el coreògraf–. De petit hi estava molt interessat però han sigut les casualitats de la vida que m'han portat a fer espectacles". Decouflé reflexionava que un muntatge sobre Hollywood era "molt divertit, com fer una pirueta".
El Teatre Kodak, l'habitual escenari dels Oscars, s'ha reconvertit en un estudi de televisió per a Iris. Els acròbates de Mont-real s'estableixen a Hollywood, amb un contracte renovable que de moment s'ha signat per deu anys.
Pel coreògraf, "el Cirque du Soleil és l'única companyia de producció del món capaç de dur a terme projectes d'aquesta magnitud amb aquesta audàcia".
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario