DES-PENJADES


TEXT: VIRGÍNIA SÀNCHEZ PEIRÓ
DIRECCIÓ: MÒNICA LUCCHETTI
INTÈRPRETS: CARMEN FORTUNY, MARTA MARTORI, BEATRIZ L. MAUREL i VIRGÍNIA SÀNCHEZ
VERSUS TEATRE


Començo temporada com fa un parell d'anys amb un text de la Virgínia Sànchez Peiró sobre com quatre personatges, dones, creuen les seves vides sobre l'escenari en una recerca constant del que són i del que necessiten per ser felices. Des-penjades es una comèdia amb petites escenes i amb una escenografia escassa, per no dir que l'escenari roman gairebé buit durant l'hora i escaig que dura l'espectacle.

Els problemes de les histories d'aquestes quatre dones són molt recognoscibles per bona part femenina de la platea, encara que aquesta comèdia no només va dirigida a elles. És interessant anar descobrint com les vides d'aquestes quatre dones es van entrecreuant i acaba amb una happy ending més real que de pel·lícula romàntica americana. 

Malgrat tot al text li sobren pàgines i escenes. És una obra massa desfragmentada. Hi ha escenes que clarament es podien ajuntar per no fer que l'espectador hagi de passar d'una història a altre, sense ordre i masses vegades fan trencar un clima de tensió i de voler descobrir què li passarà al personatge per canviar a una altre totalment prescindible.

Totes quatre actrius, poc conegudes dins el circuit de teatre comercial, aproven amb nota amb les seves interpretacions, fan creïbles les seves línies i conviden al públic a riure'ns de la seves vides. Mònica Luchetti, aquesta vegada només dirigeix, ha optat per la combinació de paraula, text i una sugeridora veu en off (Mariona Ribas) que converteix durant estones a les protagonistes en marionetes a les seves ordres.

Des-penjades suposa una continuació en la carrera de la dramaturga Virgínia Sànchez, aquesta vegada una mica menys prometedora del que va demostrar amb Ollor d'ocell fa un parell de temporades, amb una barreja de realitat ficcionada que prometia grans textos futurs. De totes maneres, Virginia Sànchez segueix en la línia de voler sorprendre'ns amb el següent. Estarem atents per comprovar si ho aconsegueix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario