El Teatre Borràs busca el seu fantasma"Passa-t'ho bé i vés content a casa teva". Aquest és el missatge que el director d'Un fantasma a casa, Antonio Calvo, vol donar al públic que vegi l'obra, que s'ha estrenat aquest dijous al Teatre Borràs. Calvo ha explicat a l'ACN que espera que amb aquest projecte el públic "s'ho passi bé i rigui". "No intento que en treguin cap manera de viure ni que els resolgui cap problema a casa seva", ha dit. Per aconseguir-ho recrea en la versió del clàssic de Noël Coward, Blithe Spirit, diferents situacions rocambolesques i esbojarrades que tenen com a protagonista la mèdium Madame Aracati, interpretada per l'actriu Mercè Comes.
Carles (Carles Martínez) és un guionista famós de televisió que pretén fer una sèries de televisió sobre el mercat de l'esoterisme nocturn. Convida una evident, Madame Aracati (Mercè Comes), que curiosament el connecta amb l'altre món i amb la primera dona de l'escriptor. Així, es troben la dona morta i la dona actual amb l'escriptor allí al mig. "Amb tot queda potenciat un mecanisme teatral impecable, construït al voltant d'uns personatges inoblidables, atrapats en una situació còmica de primera: ¿què passaria si el fantasma de la teva exdona (Gretel Stuyck) tornés de la tomba i volgués quedar-se el que és seu, sense importar-li gaire que tornis ara a tenir una parella (Alicia González)?", pregunta Marc Rosich, qui ha fet l'adaptació de l'obra, amb la qual Coward va aconseguir un dels seus èxits.
El director, Antonio Calvo, ha deixat clar que perquè l'obra sigui senzilla de digerir per part del públic a dalt de l'escenari "hi ha hagut moltes crisis de creació, perquè el públic ho vegi com una cosa fàcil de fer".
Mercè Comes ha dit a l'ACN que se sent molt bé amb el paper de Madame Arcati "perquè és una mèdium molt boja i permet ser molt bèstia". Ha coincidit amb Calvo que "l'obra té un objectiu fantàstic que és el de fer riure. Si tothom aconseguís riure durant la vida ens estalviaríem moltes coses".
Martínez ha dit que fer el paper de l'escriptor ha estat "un grandíssim repte perquè és un dels grans clàssics de la comèdia anglesa del segle XX". "És una obra molt complexa i parla de moltes coses sempre amb clau d'humor, i el que m'ha tocat és un dels grans personatges de repertori i és un regal fer un personatge així", ha dit.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario