El color dels ulls de la imaginació


La Sala La Planeta de Girona està vinculada a la Red de Teatros Alternativos, juntament amb el Teatre de l'Aurora d'Igualada, el Teatre de Ponent de Granollers, la Sala Muntaner i el Teatre Tantarantana, de Barcelona. Aquesta xarxa inclou gairebé una quarantena de sales de tot l'Estat i aprofiten sinergies per crear circuits per a les respectives produccions. L'anomenat Circuito és un programa anual que impulsa la xarxa amb el suport de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), per tal de facilitar la gira d'espectacles de teatre i dansa per les sales de la mateixa xarxa. Sis companyies de dansa, sis de teatre per adults, i tres de teatre i una de dansa familiars fan més de 180 funcions, concentrades en el darrer trimestre de l'any, en diferents ciutats de l'Estat, que poden gaudir de les darreres novetats de l'escena contemporània.
Cambaleo Teatro, que gestiona la sala La Nave, a Aranjuez, és una d'aquestes companyies de teatre per adults que forma part del programa amb l'espectacle El mapa es el territorio, que es podrà veure aquest cap de setmana a la sala La Planeta (avui i demà, a les 21 h, i diumenge, a les 18 h).
Segons Carlos Sarrió, autor del text, director de la peça i un dels intèrprets, juntament amb Antonio Sarrió, Begoña Crespo, Gonzalo Buznego i Pablo Almeida, El mapa no es el territorio “és una reflexió personal i caòtica sobre l'experiència de fer teatre”. De fet, aquesta obra és la tercera d'una trilogia dedicada al fet creatiu i, segons Sarrió, parla de “la pròpia experiència, la nostra, sense cap mena de fil narratiu”. A l'escenari, cinc personatges van desgranant textos, poemes, converses, mentre dos d'ells pinten un mapa imaginari. Sarrió és l'autor d'aquests textos, alguns dels quals va recopilar i d'altres els va escriure expressament per a aquesta obra. Explica Sarrió que no és un espectacle exigent pel públic: “És molt clar en les intencions i senzill de seguir”.
Cambaleo Teatro és una companyia independent que està en dansa des de fa 30 anys i és una de les més interessants i creatives de l'escena teatral madrilenya. Joan Brossa, l'any 1985, va dir d'ells: “Tinc una simpatia per la feina del grup Cambaleo Teatro, una simpatia verda i blanca. Amb fil i agulla poètics cusen els seus espectacles. (...) Al fons de la seva feina descobreixo la lluita per trobar el color exacte dels ulls de la imaginació.”
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario