Gas inaugura el Temporada Alta amb 'Un fràgil equilibri'


Mario Gas ha presentat aquest dimarts a Girona, acompanyat dels sis protagonistes el seu nou espectacle –"una tropa", segons ell, "una secta en el sentit positiu", segons Rosa Novell, una obra poc representada d'Edward Albee, Un fràgil equilibri. L'espectacle donarà el tret de sortida del festival Temporada Alta aquest cap de setmana i farà estada a Barcelona a finals d'octubre, al Teatre Lliure. 
Per Gas, Un fràgil equilibri té la força que l'autor va imprimir a Qui té por de Virginia Woolf? però no és tan expansiva, els sentiments hi passen de forma més soterrada, i per això és menys coneguda. Però el director l'ha emparentada amb el teatre de Harold Pinter, el teatre de l'absurd, i tot el reguitzell de dramaturgs nord-americans de la talla d'O'Neil, Miller i Williams.
Una parella d'amics apareixen a casa d'una família atemorits, i per alguna raó no volen tornar a casa. "A tothom li ha passat que vénen uns amics a casa que no saps com treure't de sobre", diu Rosa Novell. Per Gas, en aquest cas, és una metàfora de la por que "tenen d'ells mateixos, de la vida que han construït en un món occidental, a una vida buida de no fer res, a una casa plena d'objectes que els sembla que els donen seguretat... tenen por a una vida de reflex", opina. "Però no ho sé", hi afegeix, obrint les possibilitats del que pot significar profundament l'obra. Rosa Novell i Albert Vidal –en la seva primera obra com a actor de repartiment d'un teatre de text i no performàtic– amb Rosa Renom, Mia Esteve i els visitants Mercè Montalà i Pep Ferrer són el sextet que farà sonar una obra "magistral, que se t'emporta", diu Renom, i que va rebre el Pulitzer el 1967.
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario