Frontera humana


Fa una dècada que el centre de creació i investigació del cos i el moviment, l'Animal a l'Esquena, situat al Mas Espolla de Celrà, gestionat per la companyia de dansa Mal Pelo, es mostra com un dels agents culturals més actius de la demarcació. Una dècada després, l'Animal a l'Esquena, que ha estat la seu de nombroses residències de creació i experiències relacionades amb el pensament contemporani, també és un centre de referència pel que fa a les arts escèniques. Durant aquests deu anys, la direcció del centre ha anat a càrrec de Maria Muñoz, Pep Ramis i Toni Cots. El 2011, però, aquest equip, a causa de “la necessitat de diversificar projectes amb inquietuds i perfils diferents”, s'ha separat, de manera que Muñoz i Ramis compartiran la direcció del centre en el futur, amb la voluntat de treballar per “preservar la continuïtat i el desenvolupament dels diferents eixos temàtics”.
Un dels interessos de la direcció artística del centre és “crear un diàleg entre ciència, hàbitat i creació”, una línia que recorda a la que havia emprès ja fa uns anys el festival Panorama d'Olot, que també vinculava el fet creatiu amb l'hàbitat. És en el marc d'aquesta directriu que s'ha d'emmarcar el Bhum! (Human Boundary Manifesto / Manifest Frontera Humana), el primer cicle de la nova etapa –que se celebrarà des d'avui fins al 8 d'octubre– que inclou el concert de Laboratorio Funk, les accions artístiques Entre cel i terra (Jordi Galí) i Refugis, cabanes i altres construccions efímeres; un recorregut per instal·lacions i actuacions de diferents creadors vinculats al centre pels voltants del Mas Espolla de Celrà, i un sopar a càrrec de Menjador Solidari de Celrà. També s'emmarca en aquest cicle, inclòs en el Festival Temporada Alta, el seminari Creació, natura, cos i escriptura (del 3 al 8 d'octubre), que serà una trobada de creadors, científics i editors per compartir el seu interès per la relació existent entre els quatre ítems de l'enunciat del seminari.
Avui (18h) es presentaran els laboratoris Entre cel i terra, a càrrec de Jordi Galí, en col·laboració amb Pep Aymerich, Pep Ramis i Xavier Bobés, un procés de construcció en un entorn natural, en què “el cos i l'objecte són l'eix físic i poètic”. També es presentarà el projecte Refugis, cabanes i altres construccions efímeres, per tancar (23.30h) amb el concert de Laboratorio Funk, una formació que combina la música instrumental amb els audiovisuals i que presentarà la proposta Sunk in LB FUNK. Dissabte 1 d'octubre (18h) es donarà continuïtat als laboratoris de construcció, a més del sopar (tiquets exhaurits) i la festa Bhum!, amb instal·lacions i actuacions de diversos artistes com Andrés Corchero, Los Dos Los, Jordi Casanovas, Maria Muñoz, Loscorderos o Baró d'Evel, i la música del Dj's Malicia de Luxe. Diumenge es clouran les activitats amb la continuïtat de la proposta Refugis, cabanes i altres construccions efímeres, per donar pas l'endemà al seminari, en què els participants proposaran una acció performativa en l'entorn del Mas Espolla. Totes les activitats (menys el sopar) són obertes i gratuïtes, i el seminari s'obrirà tota la jornada del dissabte 8 d'octubre.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario