El plaer d'entrar al Principal


El Teatre Principal de Valls és acollidor. Conserva, tot i la rehabilitació que s'hi va fer als anys noranta, l'estructura i l'encant de les sales que es van construir a la meitat del segle XIX amb l'organització escenogràfica anomenada “a la italiana”. Aquest, en concret, és de planta circular i té cabuda per a 302 persones, entre la platea i les llotges dels pisos, també de secció circular. El Principal és, de fet, un dels primers teatres que es van construir a Catalunya. “És un espai que et fa créixer quan hi interpretes”, explicava ahir Marta Ferré, que al vespre hi va estrenar l'espectacle Víctimes, creat a partir de textos de Sergi Belbel de les obres MorirCarícies i Forasters.
L'espectacle, professional amb caràcter amateur –ja veuran per què–, té la particularitat de ser la part pràctica del treball de recerca de batxillerat de la Marta Ferré, titulat Estrenem! Creació d'un muntatge teatral. “Tenia molt clar que volia estrenar al Principal”, comentava, i ha estat possible gràcies a la relació del centre –l'institut Jaume Huguet– i l'Ajuntament de Valls, que els ha cedit el teatre. Marta Ferré actua i dirigeix la resta d'actors i actrius: Ricard Farré, actor de l'última pel·lícula de Ventura Pons; Iolanda Lòpez, actriu del CAER; Arturo Santos; Bàrbara Flores, i Mònica Rius. A més a més, té la col·laboració d'Àurea Márquez, protagonista de Pedra de tartera, del Teatre Nacional de Catalunya.
Com la majoria dels alumnes de batxillerat, Marta Ferré va començar a pensar en el treball de recerca a quart curs d'ESO; “pensava en un treball que realment m'omplís”, recorda, “i amb el qual m'ho pogués passar bé”. Dubtava a introduir-se en la disciplina periodística o la del cinema. La idea del muntatge teatral sorgeix arran de la lectura de Forasters. “Em va entusiasmar, vaig llegir més textos i vaig crear l'espectacle del no-res.” La tutora del treball de recerca, Claustre Pallarès, va advertir la Marta que es tractava d'un treball molt ambiciós però que “endavant”. És a partir d'aquest moment que va començar el compte enrere, fins anit, en què l'alumna de batxillerat va disposar de l'experiència de l'actriu Bàrbara Flores. La Marta Ferré començarà aquesta setmana el segon curs de batxillerat i en el futur es decanta per introduir-se en el món de la comunicació. No obstant això, assenyala que li agraden molt la interpretació i la direcció dramatúrgica, és a dir, que continua veient-se amb cor “d'agafar una obra i tirar-la endavant” més que, com assegura, d'escriure-la per ella mateixa.

Font: Imma Martínez (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario