El CCCB no programarà teatre per les retallades


El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) prescindirà aquest any de programació teatral, tot i haver inaugurat recentment elTeatre CCCB, a causa de les retallades pressupostàries, segons ha explicat en una entrevista a Europa Press el seu director, Josep Ramoneda.
El rehabilitat Antic Teatre de la Casa de la Caritat es va inaugurar l'any passat. Es va anunciar aleshores que l'espai acolliria una programació estable de teatre, cosa que ara es descarta: "Servirà per millorar les coses que ja s'estaven fent", ha dit Ramoneda, que ha afegit que no hi haurà una temporada convencional perquè aquesta no és la missió del centre.

El Teatre CCCB seguirà acollint activitats de festivals com Kosmòpolis, Sónar i L'Alternativa, i les úniques funcions teatrals seran molt puntuals i sempre vinculades a les exposicions en curs, com al 2012, quan, aprofitant la mostra Totes les cartes, hi haurà una intercanvi de missives entre creadors teatrals. Ramoneda ha confirmat que el curs que comença el CCCB estarà "condicionat per les qüestions de tipus pressupostari", de manera que, a falta de conèixer els recursos definitius, s'ha dissenyat una temporada austera amb exposicions innovadores.

Un exemple és la mostra estrella del primer trimestre de 2012: La pantalla global, que començarà a la xarxa molt abans d'inaugurar, ja des de finals d'aquest mes els ciutadans podran proposar els continguts a través d'Internet. L'experimentació amb les noves tecnologies i amb formats menys costosos és una de les claus que Ramoneda apunta per fer front a la crisi, juntament amb el patrocini privat i les coproduccions.

L'exposició La Roma de Pasolini, que arribarà a Barcelona el 2013, serà una coproducció a quatre parts: la finançaran el CCCB, la Cinémathèque Française de París, el Palazzo delle Esposizioni de Roma i el Martin Gropius de Berlín. Ramoneda també ha mostrat la seva conformitat amb la proposta del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, que la Filmoteca de Catalunya, l'Arts Santa Mònica, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i el CCCB treballin de forma mancomunada.

"Em sembla molt raonable, fer una mena de holding que agrupi les principals institucions que treballen amb la cultura contemporània és una idea interessant", ha dit, encara que ha remarcat que és un projecte que encara ha de madurar. El director del CCCB també ha coincidit amb Mascarell en què caldria suprimir el Ministeri de Cultura, perquè en la seva opinió no té sentit que n'hi hagi si les competències en Cultura estan transferides a les comunitats autònomes. 

Ramoneda finalitza aquest any el seu contracte com a director del CCCB, i encara no té decidida la seva renovació: "He de parlar amb les institucions, saber si volen que continuï o no. Ningú m'ha dit res fins ara".

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario