El gest, a escena

La catorzena edició del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus, el Cos, es desenvoluparà del 14 al 23 d'octubre amb la participació de 19 companyies (sis menys que l'any passat) i un 14% menys de pressupost (112.500 euros). Tot i la tisorada en el pressupost, el certamen, que organitza el Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER), manté els eixos que l'han consolidat al país com un certamen de referència en el teatre de gest: el foment de la creació local, l'aposta per joves companyies i la formació. 

En creació local, destaquen espectacles com M'agraden les fruites tropicals, de La Gata Borda, i Projecte gent, una proposta d'Helena Escuté en què participen actors amateurs i gent gran de Reus. L'aposta per la joventut quedarà reflectida sobretot pels espectacles del projecte eMix, que implica quatre festivals de teatre d'Europa i que vol promoure el mim i el teatre visual. Els muntatges que es presentaran a Reus seran els de les companyies L'Optimiste et Paolino&Co (França), Spettatori (Suïssa) i La Passionata Svironi (França-Israel). Pel que fa a formació, el Cos ofereix un taller de dansa que imparteix Mar Gómez i Xavier Martínez i un curs de formació en màscares i titelles de Luca Ronga. 

Les companyies catalanes Clownic (Tricicle), Raül Grau, Pere Hosta, La Nevera, Moveo i la producció del CAER Perdiendo el tiempo, de Mar Gómez i Ignasi Gil, conviuran en aquesta edició amb grups de diversos països europeus. En destaca el muntatge La carta, un clàssic de la comèdia creat el 1992 per Paolo Nani, i la proposta Room 17B dels nord-americans Parallel Exit, que fa dos anys van triomfar al Cos amb l'espectacle de claqué Time step.

Font: Natàlia Borbonès (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario