El Brossa creix


Després de 14 anys al petit local del carrer Allada Vermell, el 24 de setembre arrenca la primera temporada a La Seca amb 12 hores de màgia, incloses en una cartellera molt àmplia, ambiciosa, que aspira a incorporar disciplines com l'art plàstic, el circ o la dansa, de difícil cabuda a l'Espai Brossa. És la tercera fàbrica de creació que obre les portes, impulsada per l'equip de l'Icub liderat pel delegat de Cultura Jordi Martí. Però és la primera que inaugura el nou regidor, Jaume Ciurana.
Circ: Rococó Bananas de Los Excéntricos és un cap de cartell indiscutible. També Toni Mira i Claire Ducreux amb En attendant l'inattendu, una proposta molt singular de dansa i clown. Pel que fa a màgia, Hausson reposa Piso de charol i es repeteix l'aventura dels Nadals màgics.
La Seca signa dues produccions La monja enterrada en vida, que dirigiran Nao Albet i Marcel Borràs, i Pallarina, poeta i puta, un treball a mig camí de la música, la dansa i el teatre amb Magda Puyo a la direcció. Marta Angelat estrena el poema musical de Quim Espanyol Nadir (que mostra la Barcelona nocturna), i Joan Fullana fa una dramatúrgia amb la Lisboa més blanca de Pessoa. Damià Barbany planteja un espectacle en format de cabaret literari aGroucho me enseñó su camiseta, amb peces de Vázquez Montalbán. Iban Beltran i Jordi Oriol porten el vers de Josep Pedrals a escena. Accidents Polipoètics celebren el 20è aniversari al novembre. L'equip Ley-Galindo aixeca un nou títol entre teatral i musical, que evoca el de La maternitat d'Elna. Es recupera El darrer triangle de Pirates Teatre, un text de Brossa amb molt bona rebuda al Barribrossa 2010. La Seca serà al maig l'escenari del Festival Neo. És un dels cartells que encara cal tancar, en espera de saber quin suport institucional tindran aquests artistes de nova escena.
La Seca disposa de tres sales: a la de Joan Brossa s'hi faran els principals espectacles. A la de Robert Houdin, per a unes 40 persones, es planteja fer-hi sessions de màgia de prop i lectures poètiques. La sala Palau i Fabre servirà per desplegar el vessant plàstic, cabdal per al poeta visual i que fins ara era impossible de mostrar al Brossa.
Font: J.B. (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario