‘La sonrisa etrusca' canta a la vida al Goya


Héctor Alterio i Julieta Serrano protagonitzen La sonrisa etrusca al Teatre Goya fins al 9 d'octubre, un espectacle que parteix del llibre homònim de José Luís Sampedro i que esdevé un cant a la vida, un carpe diem, tot i patir una malaltia terminal.
Serrano admet que es va sorprendre del que havia aconseguit la versió teatral: extreure l'essència del llibre original. Per interpretar-ho, es limiten a donar-li al màxim de naturalitat i a respondre a l'alegria de viure que proclama Sampedro. El protagonista descobrirà en la seva darrera etapa de la vida la gràcia de ser més tolerant i de poder entendre (tot i que no sempre compartir) les opinions de l'altre. El detonant, per a l'actriu, és l'aparició d'un nadó que aboca vida allà on hi havia desesperació. Després apareix el seu personatge. Els dos avis comprovaran que poden viure un amor impossible “sense futur” des d'una comprensió que mai no haguessin tingut si fossin joves. L'obra demostra com l'odi i la violència no porten enlloc, “que s'ha de viure de manera més amorosa, més flexible”.
La sonrisa etrusca es va estrenar a Madrid el març passat on va fer temporada fins a finals d'abril. Al mes de maig va iniciar una gira que ara arriba a Barcelona amb la temporada al Teatre Goya.
Font: J.B. (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario