Julio Manrique fa el salt a Madrid amb 'Product'


Product, la divertida mirada de Mark Ravenhill al terrorisme islàmic, que Julio Manrique va estrenar fa tres anys a la Beckett, salta ara al Centro Dramático Nacional de Madrid amb els tres protagonistes catalans. L'obra"utilitza molt d'humor per tractar aspectes molt cabrons de la realitat –explica Manrique. És boja, divertida, valenta i sense complexos", resumeix.L'argument de l'obra és "insòlit, extravagant, peculiar": "Va d'un productor de cinema que es dirigeix ​​a una actriu perquè protagonitzi una història d'amor fou entre una pija occidental i un terrorista membre d'Al-Qaida, i en la seva explicació va pujant esglaons cap al deliri barrejant tots els gèneres. És una espècie de Bridget Jones enamorada d'un islamista". 
Aquest monòleg l'havia estrenat el 2005 el dramaturg britànic, protagonitzada per ell mateix. Manrique ha explicat que va reformar aquest "vestit a mida" que es va fer Ravenhill per "desmonologuizarlo", donant cert protagonisme a l'actriu (Sandra Monclús) a la qual "es vol vendre la moto" i creant el paper de secretari (Norbert Martínez). Ha volgut fer un "joc clownesc" explicant el que li passa a l'actriu que assisteix atònita a l'explicació del director de cinema (David Selvas) que vol convèncer-la que sigui l'heroïna de la seva pel·lícula recolzant-se en una mena de "Sancho Panza" que és el secretari .
Font: www.ara.cat

1 comentario:

  1. Justament he estat a Madrid aquest finde i l'he anat a veure! Em va fer il·lu! És increible la d'obres catalanes que omplen la cartellera madrilenya. I el reconeixement que tenen! :)

    ResponderEliminar