Escarlata Circus porta la seva vela a La Planeta

Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
La companyia Escarlata Circus, que des fa 25 anys integren Bet Miralta i Jordi Aspa, instal·larà el seu envelat a l'interior de la sala La Planeta de Girona per representar-hi el seu espectacle Llenties i marabú, en set funcions que tindran lloc els dies 23, 26, 29 i 30 de desembre, a les 12 del migdia, i els dies 22, 27 i 28 de desembre, a les 6 de la tarda. És el primer any que La Planeta programa un espectacle per Nadal.
En aquest espectacle, del qual van oferir un tast també a La Planeta durant l'acte de lliurament de l'últim premi Just Manuel Casero, Escarlata Circus ha tornat a treballar amb Sergi López com a director, després d'haver-ho fet ja a Velcru Prupulsu (1992). De fet, Llenties i marabú es va estrenar abans que Devoris causa i Pugilatus, dos espectacles que es van poder veure a Girona els anys 2008 i 2011, respectivament, dins del festival Temporada Alta. En canvi, Llenties i marabú, estrenat el 2005, no s'havia vist mai fins ara a Girona. “Aquest espectacle recull i tanca tota una època d'Escarlata Circus. És un espectacle de circ concentrat, sense floritures. Són una successió de números molt curtets, amb els quals hem volgut anar a l'essència del nostre circ”, expliquen Miralta i Aspa, els dos únics intèrprets que donen vida als diferents personatges de Llenties i marabú, des dels “estrafolaris” Ludmila i l'Alfonsu fins Campanelli, “el gran trencador de cadenes i proclamador de la llibertat”.
La vela de vellut vermell que Escarlata Circus ha instal·lat prèviament en carrers i sales de mitja Europa –reciclada d'un espectacle anterior, com alguns dels números– reduirà a la meitat l'aforament de La Planeta, amb 80 localitats per funció. “Creiem en els petits formats, on la proximitat del públic amb els actors i entre el públic mateix dóna com a fruit una solidaritat comunitària i es genera una energia màgica, que per uns moments esborra l'egoisme que malaltissament s'apodera de la nostra societat. Creiem en els nostres espectacles com una solució terapèutica i un bon sanejament de l'esperit”, diuen la Bet i en Jordi.
“Aquest espectacle és molt firaire, de xarlatans, i així com a Devoris causa i Pugilatus s'explicava una història, a Llenties i marabú també hi ha una història, però l'eix vertebrador són els números de circ. Aquest és un espectacle sobre la felicitat”, expliquen els membres d'Escarlata, que preparen nou espectacle per al 2014.

No hay comentarios:

Publicar un comentario