AVENTURA!


DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: ALFREDO SANZOL
TRADUCCIÓ: SERGI BELBEL
INTÈRPRETS: MAMEN DUCH, MARTA PÉREZ, CARME PLA, ALBERT RIBALTA, JORDI RICO i ÀGATA ROCA
DURADA: 1h 30 min
PRODUCCIÓ: T DE TEATRE
TEATRE LLIURE (MONTJUÏC)

Potser sí que de partida era una bona idea, parlar sobre com una empresa catalana es planteja la possibilitat de vendre's a un empresari xinès per intentar véncer la crisi econòmica i personal dels seus propietaris. Però el que en paper pot semblar una gran idea, alhora de posar-la en pràctica, de muntar-la, alguna cosa no acaba de quallar. 

Escenografia massa àmplia per l'escena, sembla que vagin a passar moltes coses però no. Sí que és veritat que es viatja per tot el món: Shangai, Eivissa, Extremadura... però aquestes oficines mig destartalades allunyen massa a l'espectador de l'acció.

Sanzol ha volgut deixar a una banda els seus tradicionals esquetxos per fer una peça, amb una història de principi a fi. Molt bé, però les seves escenes segueixen sent esquetxos. Això sí, ens ha estalviat els negres entre escena i escena, ja és molt.

Després de veure Delicades, que ja hi tenia alguns peròs, Aventura! ens deixa gelats. La història es podia explicar en menys d'un hora. S'ha volgut allargar massa, ficant entre mig històries no resoltes, però que tampoc importa que no es resolguin, que se sap que només estan allà per ocupar lloc i estirar la trama.

Interpretacions massa desiguals. Les millors són la Carme Pla, els seus moments de mala llet són mítics; l'Albert Ribalta, amb una autèntica delícia el seu primer monòleg "defensant" la vida en el camp i una molt crescuda interpretativament (perquè té més protagonisme que en d'altres ocasions) Àgata Roca, que és de lo millor de la nit. 

Prefereixo pensar que Aventura! és només un relliscada en la carrera reeixida de les T de Teatre. Han d'evolucionar, però aquest no seria el millor camí per fer-lo. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario