EUFÒRIA


AUTOR i DIRECCIÓ: ROBERTO GARCÍA
INTÈRPRETS: XAVO GIMÉNEZ i PAU BLANCO
DURADA: 1h 15 min
PRODUCCIÓ: L'HORTA TEATRE
TEATRE TANTARANTANA

És tan difícil veure alguna cosa de teatre internacional com de teatre valencià a Barcelona. I mira que en el cas del teatre valencià parlem la mateixa llengua, però no hi ha manera. Ara el Teatre Tantarantana ha obert per uns dies les seves portes per fer un cicle de Teatre Valencià i pel que vaig comprovar de públic, n'hi ha disposat a veure-ho.

Comença l'espectacle amb participació del públic, però tranquils que no us faran aixecar de la cadira. Tot el muntatge està concebut com una sessió conjunta d'autoajuda. Pels deprimits és el complement perfecte, sortiràs del teatre amb ganes de viure i havent rigut una bona estona. Pels que són feliços, comprovaran que hi ha gent que no ho és tant i també riuran. Es pot dir que el riure és l'únic que està assegurat.

Lliçó magistral de com incloure les noves tecnologies en el muntatge sense que semblin que estan "de pega". Xavo Giménez és el mestre de cerimònies que fa i desfà durant tot el muntatge. I és pot dir que el Pau Blanco és la titella del primer. Tots dos, força conegut per les terres valencianes i absoluts desconeguts a casa nostra, fan al públic gaudir amb les seves interpretacions.

Tres cadires, un faristol amb un micro i una tablet i una enorme cadira vermella és el que es troba el públic a l'escenari quan entra a la sala. És el que romandrà quan surti de la sala. No cal més. La força interpretativament convincent del Xavo Giménez farà la resta. Potser sí que si no saps què vas a veure la primera part amb el públic es pugui fer molt pesada. Les teràpies en grup estil americà no són el punt fort del muntatge. Aquest agafa volada quan apareix el Pau Blanco, aquest és el moment on tot el públic fa pinya i s'apiada d'ell. La resta són anades i vingudes que, per mi, s'ho podien haver estalviat.

De totes maneres, sempre és convenient anar a veure que es fa fora de les nostres fronteres (cadascú que les posi on vulgui) per trobar muntatges amb aire fresc que revitalitzen els nostres sentits. Hui encara podeu anar a descobrir-lo, fins el 16 de desembre. What a wonderful world!

No hay comentarios:

Publicar un comentario