L'energia contagiosa dels Brodas Bros, al Mercat
Font: Antoni Ribas Tur (ara.cat)
Brodas Bros s'ha convertit, en només sis anys, en la companyia de hip-hop degana a Barcelona, la que va obrir les portes a la creació de nous grups: ara com ara a la ciutat ja hi ha sis companyies que han seguit les seves passes. Els germans Fruitós i les germanes Pons, el nucli fundacional de Brodas Bros, segueixen treballant per fer evolucionar el seu propi llenguatge amb els ulls molt oberts cap a l'escena internacional del hip-hop. Avui porten al Mercat de les Flors el seu últim espectacle, Concierto concepto , després de les bones sensacions que es van emportar de l'estrena durant la passada edició del Grec. També porten el bagatge de l'èxit que l'espectacle Brodas bros va aconseguir al Teatre Victòria: 25.000 espectadors. Altres espectacles anteriors de la companyia s'han pogut veure en diversos països d'Europa, l'Amèrica Llatina, el Japó, l'Àfrica i al Pròxim Orient. Aquí i a fora, els Brodas Bros volen "donar a conèixer el hip-hop" i transmetre "energia positiva i un missatge d'autosuperació a tots els públics" a través dels gags, les acrobàcies i els efectes especials dels seus muntatges.
Concierto concepto mostra la maduresa que ha adquirit la companyia i la consolidació d'un equip que ja fa tres anys que treballen junts. A més dels germans Fruitós i les germanes Pons, l'elenc està format pels dos breakersCarlos Carmona i Kadoer. "L'espectacle podria ser la segona part de Brodas Bros , però amb més investigació amb la música en directe", va explicar Lluc Fruitós. A C oncierto concepto, els Brodas han capgirat la idea d'un concert. La música segueix els moviments i va ser composada després de les coreografies. "Hi hagut un treball col·lectiu molt fluid. Els ballarins podien opinar sobre la música, i també hi ha parts amb llibertat per improvisar", va comentar Jean-Phi, el músic marsellès que col·labora amb la companyia des de fa cinc anys. A més d'ell, a l'escenari hi ha el saxofonista i flautista Flowtitza.
L'espectacle també inclou tres músics virtuals que apareixen en projeccions: un raper, un discjòquei i el baixista Lalo Rodríguez, de la Fundación Tony Manero. I fins i tot tots els ballarins toquen un instrument de percussió en un moment de l'espectacle. Amb tot, només el 60% de la música del muntatge és hip-hop, la resta se la reparteixen el funk dels anys 70, la musica electrònica, el dubstep i el soul.
Una dansa urbana i integradora
"Volem fer el nostre hip-hop. Vam visitar els principals creadors dels Estats Units i ens van dir que podíem fer la nostra sempre que respectéssim la cultura del hip-hop", va explicar Lluc Fruitós. Per als Brodas Bros el hip-hop és com una cultura de reciclatge que els ha permès incorporar al seu estil influències de la dansa contemporània, del jazz i del claqué. Lluc Fruitós va recordar dos espectacles molt diferents que havia vist al Mercat de les Flors i que li havien agradat: Babel , del coreògraf belga-marroquí Sidi Larbi Cherkaoui, i Ölelés , de Jordi Cortés i Damià Muñoz. Ahir, durant la presentació, van ensenyar el solo que interpreta Carlos Carmona, que revela com el hip-hop es pot conjugar amb la dansa contemporània i amb els moviments pautats i acrobàtics de la gimnàstica esportiva, una filosofia que encaixa amb la línia del Mercat de les Flors i que, a més, espera atreure nou públic jove al teatre.
A més de fer temporada en aquesta sala, els Brodas Bros han organitzat diverses activitats paral·leles. Dissabte se celebrarà la tercera edició del campionat de dansa, cultura urbana i hip-hop obert a tot el públic Bcn Top Styles. La final se celebrarà damunt l'escenari de Concierto concepto després de la funció.
No hay comentarios:
Publicar un comentario