Cultura per a tothom i per a tots els gustos, a Olot

Font: Jordi Casas (elpuntavui.cat)
Antònia Font i els Mishima, Xevi Múrcia i la Zarzuela in Kabaret, d'Isabel Ricciardi, el Cyrano amb Pere Arquillué, Aventura!, amb les T de Teatre, els Exvots del L'Altra Programació i No és tan fàcil i Toc toc, de l'Orfeó Teatre són un bon exemple que la programació cultural del primer semestre del 2013 a Olot és molt diversa, quant al públic a què va destinada i quant a gustos.
Aquesta diversitat queda encara més palesa si, a tot plegat, s'hi afegeixen les exposicions dels museus d'Olot, el festival internacional de documentals Olot.doc, les xerrades de l'Institut d'Estudis Socials de la Garrotxa, la programació de Rialles i, per esmentar només un altre exemple, el cicle Els interrogants de la ciència. La programació és de l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot i inclou propostes d'entitats privades. Es pot trobar en format de llibret amb una excel·lent foto de portada de Jordi Puig amb l'actriu Marta Puig de protagonista, o bé al web de l'Institut de Cultura.
De la programació del Teatre Principal cal remarcar el festival de dansa Sismògraf, amb dues estrenes –l'una, el nou espectacle del garrotxí Xevi Dorca–; la performance sobre exvots del LAP, una aposta teatral per la proximitat al públic i gens convencional en les formes i formats, que per primera vegada surt del Principal amb motiu d'una exposició sobre el tema al Museu dels Sants d'Olot, i finalment el circ suís Nicole et Martin recrearà en aquest format contes tradicionals. També, cal esmentar la recreació de la història de Frankenstein a Víctor i el monstre, a càrrec de companyia de l'actriu olotina Anna Roca; La Celestina, d'Atalaya; El nom, amb Joel Joan, i el teatre de creació de Quim Masferrer, amb Temps, Les nou maletes, amb Mercè Sampietro i Eduard Iniesta i el Ticket del Clownic El Tricicle.
L'exposició homenatge al bibliòfil olotí Miquel Plana, mort aquest any, és una de les propostes més rellevants del Museu Comarcal de la Garrotxa. Es farà a la Sala Oberta, després de la de cartells modernistes Cigarrillos París del fons propi. N'hi haurà també del fons pictòric de la Creu Roja, dels Mossos durant la República i la Guerra Civil espanyola i de l'Espai Terra.
I, finalment, la programació musical presenta les actuacions de Joan Josep Mayans, que ha musicat versos d'E.E. Cummings, i Joan Teixidor, de qui se celebra el centenari del naixement; l'espectacle de Xavi Múrcia; una nova edició del Festival El Mini, dedicat a concerts acústics i de proximitat, amb Pau Riba, Maika Makowski i Joana Serrat, i els dijous a la nit musicals de La Roda de Músics Associats. Completen aquesta oferta les propostes de l'Olot de folk i les tardes de ball al Torín. La resta de la programació és molt diversa: les exposicions de l'arxiu comarcal i les actuacions de l'Esbart d'Olot en són alguns exemples.

No hay comentarios:

Publicar un comentario