El Hausson més aleatori

Font: Jordi Bordes (elpuntavui.cat)
A escena, un rellotge i un cartell de jocs de mans possibles. El mag Hausson confessa que es diverteix construint l'espectacle, assajar i presentar-lo durant la primera setmana. A partir de llavors, tot i que segueix disfrutant dels ulls de sorpresa del públic, se sent un treballador més de la fàbrica. Per això, enguany ho prova amb un format inèdit: Una hora amb Hausson. Es tracta d'un muntatge en què el públic decidirà set jocs d'una vintena de possibles. L'espectacle inclou també la visita privilegiada a una exposició amb material de màgia cedits per les col·leccions de Màgicus (Carles Ferrandiz) i El Capricho (Miquel Aeneas) de dos amics personals de Hausson que presenten llibres, caixes de màgia senceres, i artefactes del segle XVIII fins als darrers anys 30.
Una hora amb Hausson parteix de l'aleatorietat. En la primera part, de 16 minuts de durada, demostra les capacitats com a manipulador d'elements com ara les cartes, les monedes i els didals. Són exercicis que ja presentava als anys 60. En la segona, és l'olfacte de l'espectador el que decidirà el cartell. La funció arrenca aquest dijous i s'estarà fins al 6 de gener a La Seca. L'actuació es farà a la sala Leopoldo Frégoli, disposada en format de grada per a només 50 persones. Els efectes de la segona part de Hausson es podrien fer en un teatre, però, com ja ha fet darrerament, ofereix l'oportunitat de gaudir-lo a pocs metres, com si es tractés de màgia de prop, motiu pel qual és imprescindible una execució perfecta per no desvetllar cap secret.
Hausson era un col·laborador habitual de Joan Brossa, un artista plàstic i escènic que es va deixar persuadir per les arts parateatrals des de la manipulació d'objectes a la màgia. Hausson sempre presenta com a targeta de presentació l'estreta relació amb Brossa, perquè ell explora, dins de la seva pulcra presentació, la dimensió poètica de la seva disciplina. L'exposició suposa una sorpresa insòlita. Només es podrà oferir en les funcions de La Seca. Hi haurà dues visites: la primera, de 7 minuts, per permetre el canvi d'espai. Hausson farà d'amfitrió en l'exposició, un cop acabat l'espectacle, per fer notar quines són les peces més cobejades, com el primer llibre de màgia publicat en castellà, el 1733.

No hay comentarios:

Publicar un comentario