SMILEY


DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: GUILLEM CLUA
INTÈRPRETS: RAMON PUJOL i ALBERT TRIOLA
DURADA: 1h 25 min
PRODUCCIÓ: FLYHARD PRODUCCIONS S.L.
SALAFLYHARD

Entrar en la SALAFlyHard és fer-lo en un univers màgic ple d'emocions i sorpreses. 40 butaques, 40 ànimes disposades a gaudir de la millor estona de teatre. Històries contemporànies, reals i properes. Sigui comèdia o drama, els muntatges de la SalaFlyhard sempre triomfen, l'espectador els fa seus a l'instant. Màxima connexió.

Des de finals de novembre, això passa amb Smiley de Guillem Clua. Un text que va néixer pel Torneig de Dramatúrgia de l'any passat i que ha crescut a la SALAFlyHard. Una comèdia romàntica a l'estil europeu, és a dir, sense nyonyeries. Peculiaritat: els protagonistes són dos homes que ens endinsen en el seu món gai. 

Guillem Clua s'havia tornat tot un expert en fer-nos treure el mocador per plorar (de pena) en els seus anterior muntatges. Aquí també l'hem de treure per plorar (de riure). Monòlegs, diàlegs, apel·lacions directes al públic, tot una sèrie de trucs ben travats faran que no puguem separar la vista de l'escenari i la gairebé hora i mitja.

Dos homes incompatibles segons els cànons gais. Ramon Pujol és l'Àlex un noi que es dedica a cultivar-se en el gimnàs. Albert Triola és Bruno que prefereix cultivar la seva ànima al seu cos. Una casualitat fa que es coneguin i així començarà la seva peculiar història d'amor. El muntatge no discrimina, amb acotaments per heteros, tothom que vagi entendrà què passa en tot moment.

Albert Triola està magnífic, insuperable els seus moments de "mariloca" on la ploma no és l'important sinó les seves ganyotes. És el moment ideal per morir-se de riure, l'eclosió és tal que ens podrien estar hores mirant al seu personatge sense cansar-nos.

Un bon dramaturg (complert) ha de saber fer riure i plorar. Fins ara, Guillem Clua tenia amagada la seva vis còmica. M'encanten els seus drames, però de tant en tant cal poder somriure. Amb Smiley passa i molt. Smiley és bona, molt bona per seguir creient que tot és possible.

1 comentario: