SOMNI


DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: MERCÈ VILA GODOY
INTÈRPRETS: NEUS BERNAUS, ISAK FÉRRIZ, ALBA FLOREJACHS, ÒSCAR MUÑOZ, JOSÉ PÉREZ i ALBA PUJOL
DURADA: 1h
LA SECA-ESPAI BROSSA

Vendre Somni com una versió lliure de Somni d'una nit d'estiu de Shakespeare queda bé, que després sigui lliure o només comparteixi una paraula del títol ja és una altra cosa. Malgrat aquest però inicial d'avís pels que després de llegir això es decideixen a veure-la, Somni és una història de relacions humanes, de parelles i amics de la trentena que caminen una mica perduts per les seves vides. Res que no s'hagi vist altres vegades, però tan real com la vida mateixa.

Mercè Vila Godoy és l'habitual ajudant de direcció de la Carol López i això es nota en tot el muntatge. Potser molts recordareu VOS, un dels primers muntatges de la Carol, doncs bé aquest Somni en té molts paral·lelismes amb ell. La història està explicada d'una manera molt cinematogràfica. Les quatre parelles assajant una obra, entren i surten d'escena, i veient els assajos i també la seva vida personal.

Si hi ha un però de Somni és el propi somni que dóna títol a la peça. Com conclusió de tot l'espectacle, durant uns minuts els espectadors queden submergits en una altra dimensió, difícilment explicable que dóna pas al desenllaç final. Realment el text podria fer un salt d'uns minuts i no perdre res, però queda tot aturat en està escena i talla el ritme de la dramatúrgia i desorienta l'espectador.

EL que potser faci decidir-se al públic anar-hi és la presència d'una sublim Alba Florejachs que ja ens va deixar bocabadats amb L'Any que ve serà millor, i que ara ho torna a fer, la seva capacitat interpretativa i còmica no té límit. Els seus companys de repartiment estan bé, però ella brilla amb llum pròpia.

Somni és una obra de fàcil digestió, una revisió d'una tema quotidià, força ben interpretat, que et farà sortir del teatre amb un somriure a la cara i amb ganes d'asseure't en una altra butaca per seguir somiant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario