Cinc teatres grans de fora de Barcelona s'uneixen en l'associació Teatres Amics



Font: ACN via ara.cat
El Teatre Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat, l'Atrium de Viladecans, L'Atlàntida de Vic i el Teatre Auditori de Granollers han creat l'Associació d'Espais Escènics Municipals de Catalunya amb l'objectiu de posicionar els teatres municipals de fora de Barcelona dins la cultura del país. L'associació s'anomena Teatres Amics i entre els seus reptes hi ha defensar els interessos comuns davant les administracions i el sector de les arts escèniques; fomentar l'intercanvi de recursos i experiències, i actuar com a central de compres. Segons ha apuntat el president de l'associació, Lluís Vila d'Abadal, estan oberts a l'entrada d'altres teatres similars d'arreu de Catalunya.
Lluís Vila d'Abadal ha explicat que tots els teatres que integren l'entitat "oferim en la nostra programació diferents disciplines" i "tenim interessos comuns tant davant l'administració com també en els sistemes de funcionament". Tanmateix, ha apuntat Vila d'Abadal, no es tracta d'una associació tancada, sinó que estan oberts a l'entrada de nous equipaments culturals de fora de Barcelona, com podrien ser el teatre de l'Hospitalet, de Badalona, Terrassa o Tarragona. L'única condició, ha dit el president, és que "siguin de gestió municipal".
Per ell, aquesta unió entre els equipaments culturals permetrà una "eficiència més gran" en la seva gestió, ja que "podrem intercanviar sistemes de treball, de models i també el sistema de taquilla". A més, "podrem apropar el públic d'un teatre a l'altre i això ens permetrà aconseguir preus més baixos i competitius a l'hora de contractar empreses o companyies, perquè ens presentarem com una sola veu davant l'administració", ha afegit.
Pel que fa a dades concretes, el pressupost acumulat el 2012 dels cinc teatres és de 9.809.000 euros. Un 53% del finançament és generat pels mateixos teatres, ja sigui a través de la taquilla o a partir de lloguers o patrocinis, mentre que un 34% l'aporten els ajuntaments, i un 11% les institucions públiques (Generalitat i Diputació de Barcelona). En total, els cinc teatres han aconseguit un total de 219.984 espectadors el darrer any i un 76% d'ocupació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario