COSMÈTICA DE L'ENEMIC


TEXT: AMÉLIE NOTHOMB
DRAMATÚRGIA i TRADUCCIÓ: PABLO LEY
DIRECCIÓ: MAGDA PUYO
INTÈRPRETS: LLUÍS SOLER i XAVIER RIPOLL
DURADA: 1h 15min
SALA MUNTANER

Esperar fins als darrers dies. Anar-hi perquè tothom parla molt bé d'ella i quedar-te bocabadat. Sortir i no poder parar de pensar en ella. Cosmètica de l'enemic és una comèdia negra que parla de les pors a viure, de les veus internes, d'allò que recordem i d'altres coses que oblidem. Malgrat la violència verbal, que està força present durant tota la peça, hi ha moments en els que rius, malgrat que al final el somriure es congelarà i et deixarà una sensació de fredor interna, com si fos un estat de shock.

Trobo una magnífica idea haver posat l'escenari al mig de la sala. Apropar als intèrprets a l'espectador és l'element que text, direcció i interpretació necessitava per convertir totes les sensacions viscudes en esgarrifoses. Dos bancs blancs i dos actors brillants, cap tipus d'artifici més calen per convertir a una bona dramatúrgia en un brillantíssim muntatge.

El mestratge de Lluís Soler com intèrprets es força conegut, però sembla que a dia d'avui el Xavier Ripoll encara no ha tingut la seva gran eclosió, malgrat portar un bon grapat d'anys amb bons papers. A Cosmètica de l'enemic està sensacional de principi a fi. Ens regala moments sublims com el desconcertant principi i amb uns deu minuts finals superbs.

Grans cues per accedir a la sala els darrers dies de representació. Sala plena. El boca-orella sembla que ha funcionat. El teló ha caigut a la Muntaner. Aquest muntatge té alguns bolos per davant. Si podeu escapar-vos a a algun d'ells, no dubteu. Diuen que les grans essències venen en pots petits, aquesta és una mostra. Bravo!

No hay comentarios:

Publicar un comentario