Els poderosos es reuneixen al club 'Bildelberg', a la Sala Muntaner

Font: L.S. (ara.cat)

L'any 2010, en un hotel de Sitges, es van reunir les 130 persones més poderoses del món. Es tractava de la conferència anual del Club Bilderberg, una associació elitista i envoltada de secretisme que -es creu- decideix guerres, fallides i bombolles. Hi solen acudir els líders empresarials, polítics i intel·lectuals de tot el món i les reialeses europees. A partir d'avui, cada nit, a la Sala Muntaner el poder l'ostenta el públic. Són el Bildelberg Club Cabaret.
Oriol Grau i Toni Orensanz són els culpables d'aquesta reunió d'urgència que posa l'espectador en la tessitura d'haver de prendre decisions compromeses d'efectes devastadors a escala internacional, com ara on s'ha d'invertir el capital o quin país s'ha d'arruïnar abans. "És una paròdia, però no fem concessions amb els poderosos", afirma Grau. En un exercici de fregolisme, ell, Fermí Fernández i Paloma Arza interpreten fins a 20 personatges, que són els conductors i ponents de la reunió. L'espectacle, basat en fets reals -"no sabem si tot el que diem és cert, però ho hem llegit", garanteix Grau-, tracta temes seriosos però amb un to de cabaret: els actors trenquen la quarta paret des del principi i el muntatge inclou números musicals amb cançons originals a ritme de twist, xarleston, country i tango.
La Sala Trono ocupa Barcelona
Bildelberg és una producció de la tarragonina Sala Trono. Es va estrenar la temporada passada i se'n van fer 50 funcions. "És l'obra que més èxit ha tingut", assegura el director del teatre, Joan Negrié. A causa de les retallades públiques, la sala es va plantejar el tancament el 2012. Van decidir, com a mínim, celebrar enguany el desè aniversari fent produccions pròpies, que han sigut un èxit. Una carambola fa coincidir a Barcelona, a més de Bildelberg , El don de las sirenas a la Sala Beckett i Red Pontiac al Poliorama. "La crisi pot ser un revulsiu", diu Negrié.

No hay comentarios:

Publicar un comentario