El Festival Internacional de Circ de Figueres ja ha venut més de 20.000 entrades, 6.000 més que en l'edició anteriorFont: ACN via ara.cat
Èxit d'assistència a la segona edició del Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres. Després d'aixecar el teló el dijous passat, el certamen ja ha venut més de 20.000 de les 25.000 localitats possibles, 6.000 entrades més que durant tota l'edició de l'any passat. El director del festival, Genís Matabosch, destaca que estan "molt satisfets" amb els resultats obtinguts malgrat els entrebancs que van haver-hi amb el consorci que gestiona el Castell de Sant Ferran per l'emplaçament de l'esdeveniment. "La gent ha sabut copsar que es tracta d'un circ de qualitat", ha assenyalat Matabosch. 
"Aquesta segona edició del festival ha sigut un salt mortal complicat i sense massa xarxa de protecció, però ho hem aconseguit", ha assegurat Matabosch. Segons el director del festival, l'esdeveniment va haver de superar diversos entrebancs i desavinences amb el consorci del Castell de Sant Ferran per l'emplaçament de les carpes. No obstant aquestes dificultats, en tres dies, el certamen ha superat les 14.400 entrades que es van vendre durant tota l'edició de l'any passat. Aquest dissabte ja s'havien venut més de 20.000 localitats de les 25.000 possibles.
"Figueres ja es coneix com la capital del circ i hi ha ajudat molt totes les activitats com conferències i exposicions que s'han organitzat al voltant del festival", ha apuntat Matabosch. "La gent ha sabut copsar que es tracta d'un circ de qualitat tot i la crisi que pateix el sector", ha afegit el director artístic.
De moment, el jurat que analitza totes les atraccions i que decidirà els guanyadors està "meravellat" per la professionalitat i la qualitat dels espectacles inèdits arreu d'Europa que s'han presentat. Matabosch assegura que ara cal treballar perquè el festival abaixi el teló el proper dilluns amb l'Espectacle d'Or i fer el tancament pressupostari. "Encara no hem començat a treballar en la propera edició. Ara el més important és que tot vagi bé", ha conclòs.
En total, durant quatre dies es podran veure un total de 63 artistes vinguts de 13 països diferents. Durant aquests dies es faran 11 representacions amb dues semifinals –l'Espectacle Blau i el Vermell– i la final que s'anomena l'Espectacle d'Or amb els millors números escollits pel jurat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario