Sensualitat d'altura

Font: Mar Vicente (elpuntavui.cat)
L'Edith Piaf del trapezi, com es coneix la russa Yana Serdyukova, i els seus salts mortals amb la música de Rien de rien de fons van obrir l'Espectacle Vermell del Festival del Circ de Figueres divendres a la nit. El segon dia de festival, que va omplir la carpa del Clos de Fires, va començar vertiginós i poètic. La sensualitat va continuar present en diversos moments del xou, sobretot quan el Duo Catalexi, del Quebec, va obrir la segona part passejant-se per les altures com si res penjats de les cintes aèries, amb un espectacle que va entusiasmar. Tampoc la parella que forma el Duo Funckoholics va voler ser menys i va convertir la seva actuació en un flirteig entre tots dos. Els russos van demostrar la destresa amb què fan equilibris de força amb una barra.
Un dels moments més aclamats van ser els salts a través de cercles que van portar els joves xinesos de la Jinan Acrobatics Troupe. Al ritme frenètic d'El vol del borinot, de Rimsky-Kórsakov, van oferir un espectacle més que vibrant. Tampoc es van quedar enrere en espectacularitat el Trio Attar, amb els malabars fent rebotar pilotes contra el terra, ni els mexicans Duo Franco Vital, que disparant amb ballestes contra globus i pomes a l'estil Guillem Tell van arrencar un crit d'espant a més d'un. Els equilibris amb el diàbolo d'Arata Urawa, la corda fluixa d'Olga i Sergey Shakovich i l'antipodisme d'Olga Govorkya completen un Espectacle Vermell que es va tancar amb els acròbates a cavall de la Troupe Yakov Ekk. Tot, amanit amb l'humor que entrava i sortia del còmic dels EUA Sal Salangsang, que va buscar contínuament la complicitat del públic. Ahir hi va haver tres actuacions de l'Espectacle Blau i avui n'hi ha tres més del Vermell. Demà és la final, amb l'Espectacle Or.
El Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres ja ha venut més de 20.000 entrades. Ho va dir el director, Genís Matabosch, divendres quan va destacar que Figueres, a més de ser ciutat de genis i dels detalls, és la capital del circ. Matabosch, segons l'ACN, destaca: “La gent ha sabut copsar que es tracta d'un circ de qualitat.” També ha fet referència als impediments del consorci de Sant Ferran perquè el festival es fes al castell de Figueres: “Aquesta segona edició ha estat un salt mortal complicat i sense gaire xarxa de protecció però ho hem aconseguit.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario