Una vintena de joves promeses competeixen en el VI Premi de Dansa Roseta Mauri



Font: ACN via ara.cat
Joves promeses de la dansa es reuniran a Reus del 12 al 16 de març per competir en la 6a edició del premi internacional Roseta Mauri. Fins al moment s'han inscrit una vintena de nois i noies, menys que l'any passat, i la participació de joves internacionals també és menor per la crisi. Les empreses del territori continuen apostant fort i fent possible aquest certamen biennal convocat per la Fundació Teatre Fortuny de Reus. El jurat estarà presidit pel ballarí Ángel Corella, exballarí principal de l'American Dance Theatre i director del Barcelona Ballet. A més, el concurs comptarà amb Lucía Lacarra, la ballarina principal del Ballet de l'Òpera de Munic, que actuarà a la gala final del 16 de març.
"La dansa moderna és important, però la clàssica és fonamental i la que mou més públic, i cal mantenir el premi tot i haver-se criticat per tendir massa al classicisme", ha declarat Josep Vila, vicepresident de la Fundació Teatre Fortuny. "He tingut la gran sort d'haver estat en diferents competicions arreu del món i en pocs llocs he sentit aquest amor pel premi i pels joves participants", ha dit Ángel Corella, que també ha destacat l'alt nivell dels ballarins d'enguany. "La dansa clàssica ha de deixar de ser puntual en la programació i esdevenir quelcom normalitzat", ha conclòs el director general de la fundació i consorci del Teatre Fortuny, Ferran Madico.
La competició
20 joves ballarins d'entre 16 a 21 anys ja s'han apuntat al concurs. Són joves promeses que busquen fer-se un nom en el panorama del ballet internacional. La immensa majoria són de l'estat espanyol. La crisi i el fet que cada alumne ha de pagar les despeses d'inscripció i estada ha fet disminuir la participació d'alumnat internacional. L'ajut econòmic per part d'institucions i sobretot empreses fa viable la convocatòria d'aquesta competició, que ofereix una beca d'estudis de la Royal Academy of Dance de Londres, una del Ballet Reial Danès i dues de l'Escola Internacional de Dansa Ángel Corella, a part d'importants premis en metàl·lic: 6.000 euros el primer premi, 2.000 el segon i 1.000 el tercer.
Les eliminatòries del concurs començaran el 13 de març al matí. A la tarda es faran les semifinals a l'escenari del Teatre Fortuny, en una sessió oberta al públic. L'endemà, 14 de març, hi haurà la final a l'escenari del teatre, que també serà oberta al públic. Quan s'acabin les actuacions, el jurat donarà a conèixer el seu veredicte.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario